<

Боєць 51-ї бригади Олександр Корецький півтора роки ходить із осколком від гранати у нозі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:38 | 4.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Колишній солдат 51-ї механізованої бригади Олександр Корецький нині сидить на лаві підсудних.

Військова прокуратура Західного регіону вирішила притягнути його до кримінальної відповідальності і нині триває судовий розгляд його справи. Та ніхто й не знає, що він уже півтора роки носить у нозі осколок від гранати, який з невідомих причин лікарі йому так і не витягли з тіла, – повідомляє Громадське.Волинь.

Адвокат Корецького Василь Нагорний ділиться враженнями й розповідає, що його підопічний довго мовчав про свою участь у бойових діях в зоні АТО. 22-річний мінометник тільки через певний час розказав, що отримав поранення у серпні 2014-го року у ближньому бою. Біля нього вибухнула граната, і її осколок потрапив у його ногу. Шматок металу уже знайшли в Дніпропетровському госпіталі після рентгену, але солдат прийняв рішення скористатися можливістю і виїхати з волонтерами якомога швидше на рідну Волинь й там уже надіявся на поведення операції.

16 днів він пролежав у Луцькому військовому госпіталі й очікував на те, що осколок виймуть. Він розповідає, що там йому таке обіцяли самі лікарі. Але ніякої операції йому так і не зробили. Він повернувся у війському частину 51-ї механізованої бригади у Володимирі-Волинському. Там його знову направили у госпіталь. Проте у госпіталі його тричі відправляли додому, пояснючи відмову в малій кількості місць. Там же, каже його адвокат, після постійних візитів солдата йому таки несанкціоновано тричі розрізали ногу і пробували вийняти осколок, та намарне.

Після неодноразової спроби долікуватися, Олександру Корецькому повідомили у військовій частині про виклик до військової прокуратури. Того дня, – згадує він, – коли вже мав їхати укладати мирову угоду з прокуратурою (мова йде про визнання вини та отримання від 1 до 3 років умовно), солдату пощастило. Він їхав у автобусі з своїм односельчанином і, той порадив йому звернутися до адвоката. Таким чином, Олександр Корецький нині захищає свої права у Володимир-Волинському міському суді, де 19 лютогоо 10:00 буде судовий розгляд його справи.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер