<

Благодійники допомогли особливим дітям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:27 | 5.06.2015 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Благодійний фонд «Волинь-2014» продовжує робити добрі справи. Цього разу його представники завітали в гості до особливих дітей, які навчаються в Заболоттівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат та потребують розумового і фізичного розвитку.

Нині півсотні дітей після закінчення навчального року займаються в таборі праці та відпочинку з цілодобовим перебуванням, який функціонує на території навчального закладу, ще стільки ж вдома на канікулах. При школі діти розважаються, ходять в туристичні походи та допомагають будівельникам оновлювати свою «альма матер».

За словами директора школи-інтернат Тетяни Арендарук, всі учні потребують любові та допомоги з боку дорослих, а працюють з ними – люди чуйної душі та великого серця.

«Впродовж цілого навчального року ми прививаємо нашим учням навики гостинності та адаптовуємо їх до навколишнього світу. Оскільки те, що діти побачать тут, в майбутньому їм пригодиться в дорослому житті. Наша місія полягає в тому, щоб показати їм, як треба жити. Необхідно, щоб вони зрозуміли, що є таке життя, до якого б вони прагнули та мріяли», – наголосила Тетяна Арендарук.

Окрім цього вона додала, що корекційно-відновлювальний виховний навчальний заклад має великі потреби, адже там навчаються особливі діти з п’яти районів Волині: «Учні знаходяться не на повному державному утриманні, тому нам необхідна підтримка людей, які за покликом душі та велінням совісті займаються благодійністю. Ми дуже раді, що в області створили Благодійний фонд «Волинь-2014», який не оминув увагою нашу школу».

Представник благодійної організації Ігор Лещенко розповів, що Фонд співпрацює з різними структурами, які мають можливість надавати допомогу.

«Сьогодні в Заболоттівську спеціалізовану школу-інтернат ми передали дитячий одяг та взуття, посуд, постільну білизну, дитячі іграшки та картоплю. Ідея співпраці з цим навчальним закладом виникла не випадково. Цією школою вже декілька років опікується обласне управління Служби безпеки України. Оскільки Фонд має можливість надати гуманітарну допомогу дітям, то ми прийняли рішення привезли її сюди, а транспорт забезпечило керівництво силовиків».

Втім учні Заболоттівської школи-інтернат не лише полюбляють отримувати подарунки, але й самі їх надають. І подарунки ці особливі. Як розповіла Тетяна Арендарук, в школи налагоджений тісний зв’язок з волонтерами. Діти своїми руками виготовляють вироби з дерева та вишивають. Після чого весь крам збувають на ярмарках, а виручені гроші направляють воїнам, які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції. Крім того, діти пишуть солдатам листи та свої роздуми.

Однак найбільша мрія «особливих дітей» – спортивна зала. В 2012 році на території школи розпочали її будівництво. Заклади фундамент та збудували металевий каркас, на що витратили майже мільйон державних грошей. Однак на тому й покінчили. Сьогодні будівництво «заморожено», а діти на уроки фізкультури ходять в старенький будиночок, який знаходиться поруч. На завершення спорудження спортзалу, за розрахунками 2012-го року, необхідно було віднайти три мільйони гривень. Тепер треба значно більше, адже подорожчали будівельні матеріали та й тендер новий не оголошений. Тож чи будуть в новому навчальному році уроки фізкультури в Заболоттівській школі-інтернат в новому спортзалі, нині сказати важко. Однак допомогти учням з його будівництвом варто. І не важливо державними чи приватними коштами. Адже це – мрія «особливих дітей».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер