<

У луцькому ДП «Документ» при оформленні довідки з учасника АТО вимагали 100 гривень «за послуги»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 9.11.2015 / Новини / /
Перегляди
14
/ коментарів 5

У державному підприємстві «Документ», що знаходиться в місті Луцьку на вулиці Грушевського 4-в, при оформленні картки малого прикордонного руху жителю Нововолинська не хотіли видати довідку через те, що відмовився сплатити 100 гривень «за послуги».

Сергій Макаров – учасник антитерористичної операції. Відвоював на Сході, а тепер, вже вдома, чоловік знову «воює» за свої права. У Луцьку йому потрібно було взяти довідку про те, що проживає в тридцятикілометровій прикордонній зоні. При здачі документів в ДП «Документ» нововолинського клієнта зобов’язали сплатити 100 гривень, як пояснили, за послуги. Коли учасник АТО став уточняти, в чому таки полягають «послуги», то отримав вичерпну відповідь, мовляв, документи здає о дев’ятій, а після дванадцятої отримує довідку.

«Кажу, мені не горить, я приїду через три дні. А у відповідь чую: «Тоді ця довідка буде вам безкоштовно через місяць». Це, нібито, згідно Закону України «Про захист персональних даних», – згадує знайомство з працівниками держпідприємства Сергій Макаров.

Далі пані «касир» почала торгуватися. Пришвидшити процедуру тепер можна було за 50 гривень – тоді потрібний папірець, сказали, видадуть на руки через три дні. Але і тут працівницю «Документу» чекала поразка – переговорів не вийшло. Чоловік зателефонував за номером прес-служби держпідприємства, де йому запропонували скинути реквізити банківської картки, на яку з Києва готові були перекинути потрібну для оплати «послуг» суму. Відмовився і пішов прямо до начальника фірми, який погодився допомогти і зазначив, що «дівчата все зроблять». Та, як виявилося, працівники ДП не дуже підкоряються начальству, бо знову на порозі зустріли з аргументами «всі платять».

Сергій Макаров звернувся у Державну міграційну службу. І лише після того, як в.о. начальника Управління міграційної служби Волині Іван Войцешук власною персоною відвідав кабінет і на підвищених тонах поговорив з «касиром», послуга миттю стала надаватися безоплатно.

«Вийшла ця панночка, тицьнула довідку, як собаці. Заяви про оплату «послуг» вони кладуть в одну шухляду, про сплату державного мита – в іншу. Це вже про щось говорить. І таких, як я, людей там більше ста в день. За 20 днів – це 200 тисяч гривень», – каже нововолинець.

12208049_1511779459119421_2080980162_n_tn

Куди йдуть фінанси клієнтів, які пропонують їм сплатити під соусом компенсації послуг? Картку малого прикордонного руху споживач міняє кожні півроку, тому ресурси від таких внесків фактично не вичерпуються.

Як стало відомо журналістам «БУГу» з інсайдерських джерел, ДП «Документ» можна вважати прямим правонаступником скандально відомої фірми «Ресурси-документ», яка функціонувала у складі МВС до 2007-го року, а згодом її «прикрили» через нецільове використання коштів, сплачених громадянами. Компанія пустила паростки відносно нових підприємств, що шифруються під вивіскою «ДП».

Генеральним директором «Документу» є Володимир Швачко, в Луцьку фірмою керує Валерій Войнаровський.




коментарів: 5
  1. Згідно Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” окремої пільги на оформлення польських карточок малого прикордонного руху-НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО

    • Мова не йде про пільги візового центру , при оформленні картки , а про довідку про місце проживання , яка коштує 8,50 / це державне мито / , яку має видавати міграційна служба а не “контора “рога і копита” за 100 грн мотивуючи це тим , що вони зробили ремонт в приміщенні

    • В паспорті все є-прописка і дата її оформлення. На біса взагалі ті довідки. Тільки щоб бабло косити з людей!

  2. Погоджуюсь повністтю з “Гостем”. Реєстрація кожного громадянина України відмічена в Паспорті і там вказана дата. Консульство Польщі( його працівники) я думаю можуть вирахувати, чи проживає громадянин напротязі трьох років в місцевості, чи ні. Видача даних довідок є абсурдною!!!ДОЯТЬ НАС ВСІХ НА КОШТИ, а ми покірно мовчимо!!!
    Крім того, чого жителі цієї 30 кілометрової зони з боку України,зобовязані їздити на поклон в обласний центр, що в місті Нововолинську немає фахівців, що видадуть таку довідку. Чи можливо є внутрішня вказівка міграційної служби поповнювати чиїсь кармани, я маю на увазі фірму “Рога і копита”. Вимагаємо перенести видачу даних довідок в паспортний стіл міста Нововолинська, нам також необхідні робочі місця і кошти, а не маємо утримувати “КОГОСЬ”!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер