<

Біля кордонів України скупчилося 70% російських підрозділів, необхідних для вторгнення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:41 | 6.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
617
/ 1 коментар

Росія зосередила біля українських кордонів біля 70% підрозділів, котрі необхідні, за оцінкою Кремля, для повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє агенція Рейтер з посиланням на слова двох неназваних посадовців США, знайомих із ситуацією, пише Радіо Свобода.

За інформацією агентства, Москва збільшила кількість батальйонно-тактичних груп із 60 до 83 біля кордону з Україною. Ще 14 груп перебувають в дорозі.

Погодні умови, зазначають чиновники США, для руху броньованої техніки по бездоріжжю стануть найбільш сприятливими близько 15 лютого і протримаються до кінця березня.

«Цей графік, а також все більша кількість російських військ зі зростаючим потенціалом біля України, можуть свідчити про те, що вікно для дипломатії закривається», – ідеться в статті.

Кремль ще може замінити сценарій повномасштабного вторгнення в Україну на інший, вважають джерела Рейтер.

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення і почали надавати військову допомогу Україні.

Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО «гарантій безпеки», зокрема, не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.




один коментар
  1. з посиланням на слова двох неназваних посадовців США))))),пора вже пити пігулки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер