<

Більше півтисячі молодих волинських сімей стоять в черзі за кредитом на житло

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 15.03.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

На обліку охочих отримати пільговий довгостроковий кредит перебуває 539 молодих сімей та одиноких молодих громадян. Аби програму «Житло для молоді» успішно реалізувати у 2015-му році необхідно мільйон гривень.

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13-го березня, депутати розглянули звернення Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд-сприяння молодіжному житловому будівництву» Волинського регіонального управління, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

У своєму звернення фонд просить передбачити у видатковій частині обласного бюджету на 2015 рік кошти на фінансування обласної Програми пільгового довготермінового кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво (реконструкцію) та придбання житла «Житло для молоді».

«Ця програма досить актуальна та користується популярністю, в першу чергу, серед багатодітних молодих сімей, молоді з числа працівників бюджетної сфери та інших категорій, що потребують соціальної підтримки. На реалізацію програми необхідно не менше мільйона гривень у 2015-му році», – йдеться у повідомленні.

Так, члени профільної комісії затвердили Проект рішення «Про звернення Волинського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» щодо фінансування у 2015 році обласної довгострокової цільової програми «Житло для молоді».

З цього приводу департамент фінансів облдержадміністрації інформує, що програма «Житло для молоді» довгострокова й розроблена на 2013-2017-ті роки.

Згідно з інформацією департаменту, торік дали пільговий кредит 3 сім’ям з Луцька. Загалом, на реалізацію програми виділили 2 мільйони 446.6 тисячі гривень, які використані державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву на надання кредитів 12 сім’ям.

Втім, таких результатів замало, аби забезпечити пільговими кредитами усіх охочих покращити житлові умови, адже у регіональному управлінні Фонду за станом на 1 січня 2015 року на обліку перебуває 539 молодих сімей та одиноких молодих громадян, які потребують довгострокового кредиту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер