<

Більше 100 громадян України потрапили у перелік осіб, яким заборонено в’їзд до Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 22.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Підставою для рішення щодо заборони в’їзду до Польщі, стала інформація про незаконне ввезення цими громадянами до сусідньої держави тютюнових виробів. Такі факти порушення митного законодавства цими особами польські митники фіксували неодноразово протягом одного року.

Відтак, «цигаркові контрабандисти» позбавлені права перетинати кордон з Польщею строком від 1 до 5 років, – пише прес-служба Волинської митниці ДФС

Власне така заборона передбачена польським законодавством, а саме Законом Республіки Польща  від 12 грудня 2013 року «Про іноземців» (Ustawa z dnia 12 grudnia 2013 r. O cudzoziemcach).

До слова, внесення  даних про іноземця, який порушив закон, до  списку осіб, яким заборонено в’їзд, може відбуватися без його відома і згоди.

Нагадаємо, що нещодавно під час двосторонньої робочої зустрічі волинські митники спільно з польськими колегами обговорили низку заходів щодо покращення контролю за перевезенням тютюнових виробів через українсько-польський кордон.

Окрім того, польські митники мають намір ініціювати позбавлення  «цигаркових контрабандистів» ще й права переміщатися країнами Європи за «шенгенськими» візами, що із введенням біометричних паспортів вкрай ускладнить їх подорожі європейським простором.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер