<

Білоруси «анексували» частину української території на півночі Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:57 | 27.02.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Представники громади волинського села Ветли просять перевірити правомірність дій господарських організацій Республіки Білорусь на українсько-білоруському кордоні, внаслідок дій яких було порушено демаркаційну лінію державного кордону між двома країнами.

 Відповідне звернення Ветлівської сільської ради Любешівського району Волинської області до керівництва ОДА та облради було оприлюднено 26-го лютого під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, – повідомляє «Вголос».

Ветлівська сільська рада просить втрутитися в ситуацію незаконного встановлення державних прикордонних знаків та визначення лінії державного кордону України з Республікою Білорусь.

У громади села Ветли викликало занепокоєння та обурення проведення робіт господарських організацій Білорусі на українсько-білоруському кордоні в Любешівському районі, на землях Ветлівської та Гірківської сільських рад. У цей час там проводять зрізування дерев, щоб розчистити ділянку для встановлення прикордонних знаків.

Мешканці села стверджують, що державний кордон між Україною та Білоруссю пролягає по руслу Жировського каналу. Зараз білоруси проводять роботи на українській частині території, розширюючи смугу лісу, яка місцями сягає від 50 до 100 метрів. Через це Україна втрачає значні території землі, в тому числі лісогосподарських угідь.

Також Ветлівська сільська рада повідомила комісію облради, що зверталася до керівництва прикордонного відділу «Дольськ» для отримання відповідних роз’яснень. Прикордонники повідомили, що здійснюють охорону державного кордону згідно з картографічними матеріалами на основі Договору між Україною та Білоруссю про держкордон від 12 травня 1997 року. З їхніх роз’яснень випливає, що лінія кордону пролягає по руслу Жировського каналу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер