<

Білорусь та Росія вирішили продовжити військові навчання через «активність біля кордонів»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 20.02.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
641
/ Коментарі відсутні

Росія та Білорусь вирішили «продовжити перевірку сил реагування» через ескалацію ситуації на Донбасі. Їхні спільні військові навчання мали завершитися 20-го лютого.

Про це повідомив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, пише Бабель з посиланням на пресслужбу білоруського Міноборони.

«У звʼязку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування Союзної держави продовжити.

Під час її проведення ретельно опрацьовуватимуть етапи оборони Союзної держави, які не були охоплені з таким ступенем деталізації навчальними питаннями попереднього періоду перевірки. Загалом її спрямованість залишиться незмінною – вона має забезпечити адекватне реагування та деескалацію військових приготувань недоброзичливців поблизу наших спільних кордонів», – заявив Хренін.

У Білорусі заявили, що сусідні країни нібито в екстреному порядку «накачуються» сучасним озброєнням, тому існує загроза для Союзної держави. Водночас Захід продовжує ігнорувати російські запити щодо гарантій безпеки.

Зараз Росія проводить спільні з Білоруссю військові навчання під назвою «Союзна рішучість – 2022». Активна фаза навчань триватиме з 10 до 20 лютого. 16-го лютого глава МЗС Білорусі заявив, що всі військові Росії після навчань покинуть країну.

На початку лютого генсек НАТО Єнс Столтенберг говорив, що РФ під приводом навчань перекинула на білоруську територію найбільша кількість сил з часів «холодної війни».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер