<

Біля Рівного побудують Кроноспан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 17.07.2019 / Новини / /
Перегляди
76
/ Коментарі відсутні

Невдовзі неподалік Рівного побудують новий великий завод з переробки деревини. З’явитися він має у промисловій зоні у селі Городок Рівненського району. Завод розташується на території давно не працюючих і збанкрутілих Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА).

За інформацією «РівнеМедіа», старі закинуті приміщення, що залишилися від двох заводів, придбала потужна міжнародна компанія «Кроноспан».

Із 2004 року компанія «Кроноспан» розпочала будівництво свого першого в Україні заводу з виробництва деревостружкових плит (ДСП) – у місті Нововолинську Волинської області. Компанія фінансується частково власними коштами, а частково – сторонніми міжнародними фінансовими організаціями. Так, у Нововолинську завод співфінансує ЄБРР (Європейський банк реконструкції і розвитку).

Відомо, що у Городку вироблятимуть деревостружкові плити. Старт виробництва на новому заводі біля Рівного заплановано вже на початок 2021 року.

“Ми компанія не тільки з іноземними інвестиціями, а й з іноземними традиціями ведення бізнесу. Законно, публічно і відкрито. Саме тому всі наші будівельні роботи, обладнання, продукція – сертифіковані за найвищими міжнародними стандартами. Інакше й бути не може, адже репутація на міжнародному ринку  дуже важлива, – підкреслила генеральний директор ТОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська. – Політика нашої компанії – залучати до контролю за якістю виробництва експертів, незалежні громадські організації, максимально співпрацювати з органами місцевого самоврядування і мешканцями територіальних громад. Ми дбаємо не тільки про високу якість виробленої продукції, а й про екологію. Наше виробництво відповідатиме не тільки усім українським стандартам екологічності, а й європейським. На заводі встановлені надсучасні фільтри та очисне обладнання. Усі системи постійно модернізуються і покращуються”.

Будуть створені нові робочі місця з офіційною високою заробітною платнею, середній розмір якої становить 15-18 тисяч гривень. Передбачається створення близько 2 тисяч робочих місць, з них у штаті підприємства працюватиме понад 300 осіб. Решта працівників – це так зване «непряме працевлаштування», тобто залучення організацій, які на постійній основі займаються обслуговуванням заводу: ведення лісового господарства,  логістика, ремонтні роботи, охорона, прибирання, харчування тощо. 

Також з будівництвом такого заводу Городок і Рівненська область отримає загалом більше 200 млн євро прямих іноземних інвестицій. Очевидно, у подальшому компанія стане одним з найбільших платників податків в регіоні, завдяки чому значно збільшиться як бюджет сільської ради Городка, так і обласна казна. До прикладу, минулого 2018 року підприємство «Кроноспан» у Нововолинську сплатило до державного та місцевого бюджетів більше 350 млн грн податків і зборів.

“Сподіваємося, що на звалищах минулого таки можна відбудувати промисловий потенціал Рівненщини. Якщо інвестору все вдасться, то така перспектива – не за горами. Нове сучасне виробниче європейське підприємство, яке принесе в область величезні інвестиції, значно збільшить надходження до бюджетів та створить мешканцям нові робочі місця з високою оплатою”, – пише видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер