<

Біля лікарень Нововолинська та Володимира облаштують тимчасові пункти скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 30.03.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 7

Біля кожного із восьми медичних закладів, які визначені для прийому «першої хвилі» хворих, уже облаштовані тимчасові пункти скринінгового медичного сортування хворих на коронавірус.

Про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, в ході онлайн-брифінгу, – інформують на сайті Волинської ОДА.

Участь у брифінгу взяв і головний медик області Ігор Ващенюк.

У цих пунктах проводитимуть первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу хворого у приймальне відділення лікарні. Там робитимуть обстеження усім, хто звернувся у медзаклад з ознаками респіраторного захворювання.

«Такий алгоритм роботи дозволить знизити ризик інфікування коронавірусом для інших пацієнтів лікарні, – наголосила Тетяна Щербак. – Та дозволить лікарям визначити пацієнтів, які дійсно потребують цілодобового медичного спостереження».

Також Тетяна Василівна повідомила, що саме лікарні, визначенні для прийому «першої хвилі» хворих отримають додаткові засоби захисту, які надійшли сьогодні на Волинь, як благодійна допомога.

Зокрема, в область надійшли засоби індивідуального захисту для медиків, в тому числі й захисні костюми, які будуть розподілені між мобільними бригадами швидких та опорними медичними закладами області.

«Усі ми розуміємо важливість роботи медиків. Саме вони на передовій боротьби із хворобою. Ми продовжуємо шукати можливості, аби максимально забезпечити наших лікарів засобами захисту», – сказала заступниця голови ОДА.

До слова, 23 мобільні бригади – це сформовані групи медичних працівників, які першими виїжджатимуть на виклики із підозрою інфікування коронавірусом та за потреби довозитимуть пацієнта у лікарню. Такі бригади створенні у всіх районах та міста області та оснащенні усі необхідними засобами захисту.




коментарів: 7
  1. ну добре хоть не біля кладовища палатка а біля лікарні, є ще шанс що будуть лікувати декого можливо.

  2. Ми люди темні, то чи не могли б ви пояснити на хлопський розум шо воно таке. А то скринінгового сортування. Шо то воно за скринги по яких будете сортувати людей?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер