<

Біля берегів Африки пірати викрали українського моряка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:48 | 10.05.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

10-го травня український моряк був захоплений та вивезений у невідомому напрямі у результаті піратського нападу на судно “Rio Mitong” біля берегів Екваторіальної Гвінеї.

Про це Укрінформу повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Як розповів дипломат, 10-го травня було отримано інформацію, що поблизу порту Малабо (Екваторіальна Гвінея) було здійснено піратський напад на судно “Rio Mitong” (прапор Коморських островів, судновласник – бельгійська компанія SMART S&P SA, оператор судна – ITS INTERNATIONAL TRADE).

“За попередньою інформацією, у результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна”, – зазначив Погорельцев.

Він поінформував, що Посольство України в Бельгії встановлює контакт з судновласником та оператором судна щодо перевірки цієї інформації та з’ясування обставин справи.

Окрім того, Посольство України в Сенегалі, яке відповідає за Екваторіальну Гвінею, та Посольство України в Нігерії, яке є найближчою до місця події дипломатичною установою, звернулися до місцевих компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення громадянина України.

“Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС”, – запевнив Погорельцев.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер