<

Більшість померлих з коронавірусом в Україні хворіли на цукровий діабет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 1.04.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Не у всіх 17-ти українців, які померли за час пандемії, саме коронавірусна хвороба призвела до летального наслідку. Більшість із них мали супутні захворювання. 

У статистику летальних випадків коронавірусної хвороби потрапляють усі випадки, в яких діагностували коронавірус. Про це повідомив на брифінгу 1-го квітня заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, – передає УП.

При цьому він уточнив, що “Це не означає, що у всіх 17 випадках саме коронавірусна хвороба призвела до летального наслідку”. 

“Проводячи аналіз та досліджуючи кожен окремий випадок, ми бачимо, що смерть відбувається і з інших причин, тому найближчим часом ми публікуємо детальний аналіз по кожному із 17 випадків”, – зазначив лікар.  

Ляшко вже зараз повідомив, що найбільша кількість летальних випадків зареєстрована у хворих на цукровий діабет

“Ще раз наголошую, що люди похилого віку, із хронічними захворюваннями, особливо тими, що пригнічують імунну систему – у групі ризику. 

Ми повинні їх ізолювати та на період карантину не допустити їх інфікування”, – додав він. 

За віковими групами, уточнив головний санітарний лікар, найбільша кількість випадків зареєстровано у групі 50-59 років, у ширшому діапазоні найчастіше хворіють люди віком від 30 до 69

Стосовно чоловіків та жінок статистика залишається стабільною:

  • жінки – 52% від загальної кількості інфікованих, 
  • чоловіки – 48%.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер