<

Більшість нових випадків інфікування коронавірусом на Волині виявлені у Старовижівському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 6.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Станом на ранок 6-го квітня на Волині зареєстрували 26 випадків коронавірусу, із них 7 – за останню добу. Наразі відомо, у яких населених пунктах області виявили цю недугу.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost повідомив очільник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Відомо, що із семи випадків за останню добу п’ять – це виявлення інфікування контактними особами у Старовижівському районі. Зауважимо, що у п’ятницю, 3-го квітня, помер водій «швидкої» зі Старовижівського району, у якого виявили коронавірус. Ще один випадок із семи нових – у Рожищенському районі та ще один – у селі Боголюби Луцького району.

Нагадаємо, на вихідних стало відомо, що захворіла жителька Горохівського району. За достовірною інформацією видання, йдеться про жінку із села Липа. Окрім того, у п’ятницю, 3-го квітня, мерія Володимир-Волинського повідомила, про підтвердження COVID-19 у жительки Володимир-Волинського району. За достовірною інформацією, жінка – з села Підгайці.

Першою ж коронавірус на Волині виявили у 7-річної дівчинки з Гірки Полонки, тоді – у директорки Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич.

Після смерті лабораторні дослідження виявили коронавірус у померлого від серцевого нападу лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні.

Згодом COVID-19 виявили у семи медиків з відділення реанімації Луцької міської клінічної лікарні. У медзакладі запевняють, що вони не контактували з Ларисою Духневич. За неофіційною інформацією, одна з інфікованих – з міста Ківерці.

Відомо, до того ж, що у двох пацієнток Луцької міської клінічної лікарні, які були туди госпіталізовані з пневмонією, результати аналізів у суботу, 4 квітня, підтвердили інфікування COVID-19. Їх перевели до Волинської обласної інфекційної лікарні.

У суботу, 4-го квітня, стало відомо також про те, що лікар і медична сестра Волинського обласного патологоанатомічного бюро, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19

Ігор Ващенюк наголосив, що з кожним днем поширення коронавірусу виявити першоджерело інфікування буде важче, бо багато людей можуть бути безсимптомно інфіковані, як у випадку з лікарями, які не мають симптомів хвороби, але коронавірусом заражені.

Тож, за його словами, зараз люди повинні максимально дотримуватись карантину, щоб зменшити випадки внутрішнього зараження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця