<

Бійці вимагають розслідування трагедії під Іловайськом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 29.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Учасники битви під Іловайськом написали звернення до президента України, Верховної Ради і Кабміну.

Про це повідомляє УНІАН.

Звернення учасників боїв і їхніх родичів озвучив командир штурмової групи батальйону “Донбас” Тарас Костанчук під час траурних заходів, присвячених поминанню загиблих в Іловайському котлі.

“У нас є звернення до влади, до всієї цієї влади. Перше: ми вимагаємо, щоб Іловайську трагедію виділили в окреме кримінальне провадження, а не розслідували як загальний злочин російської агресії проти України”, – сказав Костанчук.

“Друге: закінчити це розслідування саме Іловайської трагедії і передати в суд. У суді допитати всіх свідків, усіх учасників, починаючи з керівника Генерального штабу. Всіх, хто були причетні. І вже в суді визначити, хто винен, хто не винен і ступінь цієї провини”, – додав він.

“Третє: зняти звинувачення з рядових, які, не маючи чітких команд, не знаючи, що робити, але знаючи, що вже сам Литвин (генерал-лейтенант Петро Литвин, у 2014 році командувач сектором “Д”) залишив свої позиції, теж залишили – масово – свої позиції. Це не дезертирство. Це невміння і неспроможність командування, яке не знає, як правильно і які команди віддавати. Не можуть бути масово винні солдати і невинні їхні командири. Так не буває. На війні – пряма відповідальність командира за дії його бійця, вищого командування – за дії його підрозділів”, – підкреслив він.

Костанчук підкреслив, що саме командування повинно відповісти за планування Іловайської операції і за всі події, які призвели до трагедії.

Він висловив обурення, що командування не було притягнуте до відповідальності в той час, як показово були висунені звинувачення величезній кількості рядових бійців, які залишили позиції з-під кордону з Російською Федерацією і перемістилися.

Також Костанчук заявив, що до відповідальності не були притягнені ті особи, які, знаючи про вторгнення російських військ і техніки на Донбас, відразу після військового параду в Києві 24 серпня 2014 року не відправили військової техніки на Донбас.

“Четверта вимога. Ми вже зверталися (до влади) в минулому році і позаминулому. Офіційно, на державному рівні визнати день 29 серпня Днем пам’яті за всіма загиблими в АТО і в Іловайській трагедії зокрема”, – сказав Костанчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця