<

Бійців з «Азовсталі» повернуть Україні, – Володимир Зеленський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:12 | 21.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
439
/ Коментарі відсутні

Захисники Маріуполя, виведені з заблокованого російськими військами заводу «Азовсталь», мають бути звільнені за процедурою обміну.  

Про це сказав Володимир Зеленський в інтерв’ю українським журналістам, повідомляє Українська правда.

«Хлопці від військових отримали сигнал, що вони мають повне право вийти і зберегти своє життя. Військове командування передало все це всім заблокованим на «Азовсталі»… Далі все залежить від того, що на себе брала ООН, «Червоний хрест», російська федерація, що вони (бійці, – УП) будуть усі в безпеці і будуть очікувати того чи іншого формату обміну. 

На сьогодні я думаю так: закінчиться процес, яким керує сьогодні розвідка, – вивезення, виведення (захисників) і підготовки до діалогу, до обміну тощо… Будемо забирати їх додому. Це те, що ми повинні зробити разом із партнерами, які брали на себе відповідальність», – розповів Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що «десятки-сотні разів» просив лідерів інших держав надати зброю для деблокади Маріуполя та його захисників. Але врешті-решт довелося покладатися на дипломатію, бо військовим шляхом розблокувати було неможливо.

Президент наголосив, що домовлялися про розблокування західні партнери. Він особисто просив лідерів Туреччини, Швейцарії, Ізраїлю, Франції вплинули на президента росії володимира путіна

На момент розмови Зеленського з журналістами вихід українських захисників із «Азовсталі» ще тривав, але 20-го травня Міністерство оборони рф заявило, що всіх бійців уже виведено і що це – 2 439 осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця