<

Бійцям Нацгвардії дали відпустку, щоб вони проголосували

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:09 | 26.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
1524625

Військові частини Західного територіального об’єднання Нацгвардії України відпустили у звільнення для голосування на позачергових виборах, повідомляє прес-служба відомства.

Військовим надається не менше чотирьох годин для свого волевиявлення, – повідомляє Корреспондент.

“Особовий склад, який на день виборів був задіяний в охороні громадського порядку і перебував у добовому наряді, має можливість проголосувати пізніше”, – йдеться в повідомленні.

Щоб уникнути можливих проблем на дільницях, напередодні виборів списки військовослужбовців строкової служби, військовослужбовців служби за контрактом, а також офіцерів і членів їх сімей, які прописані у військових частинах, були звірені з Держреєстром виборців.

Сьогодні ЦВК також повідомляв, що близько 25 тисяч військових по всій Україні змінили місце свого голосування. “Можу сказати, що в Донецькій і Луганській областях до списків виборців на виборчих дільницях сьогодні включили близько 10 тисяч військовослужбовців”, – зазначив глава ЦВК.

За його словами, ці військовослужбовці змогли вчасно скористатися механізмом тимчасової зміни місця голосування.

“В цілому по Україні близько 25 тисяч військовослужбовців змінили місце свого голосування і включені в списки виборців на виборчих дільницях”, – додав він.

Сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що більше 10 тисяч бійців сил АТО зможуть проголосувати на виборах у Верховну Раду.

У неділю, 26 жовтня, проходять позачергові вибори у Верховну Раду України. Виборчі дільниці відкрилися о 8-00 ранку і закриються о 20-00 вечора.

Вибори 2014 на території Автономної Республіки Крим (округу 1-10) і Севастополя (округу 224, 225) не відбудуться. Також відбудуться вибори у 9 округах Донецької (41-44, 51, 54-56, 61) та 6 округах Луганської (104, 105, 108-111) областей.

Участь у виборах у багатомандатному окрузі беруть 29 партій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійцям Нацгвардії не дозволили голосувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця