<

Безвізовий режим знову під загрозою, – Томбінський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:45 | 2.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

В ЄС не дадуть добро на скасування віз для українців, якщо в Україні не запрацює електронне декларування доходів чиновників.

Євросоюз може не прийняти рішення про введення безвізового режиму з Україною у 2016 році. Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передає УНІАН.

Проблеми можуть виникнути, якщо не скасують норму, внесену до закону про державний бюджет на 2016 рік, згідно з якою впровадження електронного декларування доходів чиновників переноситься на 2017 рік.
“Звіт Європейської комісії з питань виконання Україною тих положень, які були записані, був позитивним. Європейська комісія прийняла зобов’язання, що потрібно змінити регуляції ЄС, щоб відкрити безвізовий режим для України. Європейська комісія подасть звіт в Європейську Раду, але ще залишилися деякі справи, які не вирішені навіть з української сторони”, – підкреслив Томбінський під час зустрічі зі студентами Національного авіаційного університету.
У цьому зв’язку дипломат звернув увагу на те, що мова йде про запуск Національного агентства з протидії корупції. Він нагадав про те, що українськими парламентарями була прийнята норма в державному бюджеті на цей рік про відтермінування до 2017 року введення електронного декларування доходів чиновників.
“Щоб це агентство запрацювало, йому потрібно надати електронні декларації про майно. Ви чули, що на прохання декого з депутатів, це було відтерміновано до 2017 року. Ми знову опинилися в ситуації, за якої буде важко європейським урядам прийняти рішення про відкриття безвізового режиму, тому що немає впевненості, що Україна не буде виконувати своїх зобов’язань”, – підкреслив Томбінський.
Посол заявив, що це питання залежить від українського парламенту і українських інститутів.




один коментар
  1. Урррраааааааааааа!!))
    Хоча його нам ніколи не дадуть.. Погано що наші українці вірять чиновникам.. це проста обманка для розкрадання коштів. Гнати жидів треба з неньки України та самим працювати та розбудовувати неньку потрібно.. Надіятись на сусідів чи ще когось це безглуздо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер