<

Безпілотники атакували завод Міноборони Ірану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:46 | 29.01.2023 / Новини / /
Перегляди
373
/ Коментарі відсутні

В іранському місті Ісфахан безпілотники атакували завод Міністерства оборони, який спеціалізується на виробництві боєприпасів.

Як повідомляє іранське видання Iribnews, вибух стався на одному з центрів виробництва боєприпасів Міністерства оборони Іранe, – передає УП.

За словами заступника з питань політичної безпеки очільника Ісфахана Мохаммад-Реза Джан Нішарі, на завод була здійснена невдала атака безпілотників.  

“Завдяки прогнозам і оборонним заходам, які були підготовлені заздалегідь, один з безпілотників був уражений засобами протиповітряної оборони та збитий, а два інших потрапили в оборонні пастки та знищені”, – заявив він. 

Чиновник повідомив, що внаслідок повітряної атаки було завдано незначних пошкоджень даху заводу, обійшлося без жертв, при цьому центр не виведено з ладу.

Він також розповів, що силові структури країни проводять дії зі встановлення осіб, причетних до атаки на завод.

Згідно з даними Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), поблизу Ісфахана розташоване іранське підприємство Shahed Aviation Industries, що виробляє дрони-камікадзе Shahed 131/136.

Окрім удару по військову об’єкті у місті Ісфахан, за повідомленням видання IRNA, в іранському місті Шахід-Салімі в провінції Східний Азербайджан загорівся великий завод із виробництва моторних мастил. Зазначається, що об’єкт також зазнав атаки безпілотників.

Водночас Міністерство оборони і підтримки ЗС Ісламської Республіки Іран у неділю повідомило про “невдалу атаку” безпілотників на один із виробничих комплексів відомства в місті Ісфахан.

“Увечері 28 січня близько 23:30 було проведено невдалу атаку з використанням міні-дронів на один із центрів Міноборони.

Один із них був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили в оборонні пастки і вибухнули”, – йдеться у повідомленні.

Іранське Міноборони каже, нібито пошкодження отримав “дах цеху”, а напад “не призвів до людських жертв і збою в роботі обладнання”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер