<

Безоплатну правову допомогу можна отримати через інтернет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:51 | 25.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Доступ до правової допомоги сьогодні є суттєво обмежений: у зв’язку з великими відстанями, поганим транспортним сполученням та бідністю, людям важко добратися до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, коли їх є лише один на 6 районів.

По-друге, у більшості сільських районів та малих міст катастрофічно бракує кваліфікованих юристів, і це створює проблеми для доступу людей до безоплатної правової допомоги.

Саме тому, для більшої зручності громадян, з цього року Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги ввів сервіс, який  спрямований на розширення доступу до безоплатної правової допомоги. Тепер отримати консультацію або роз’яснення  з правових питань можна за допомогою Skype-зв’язку, зв’язавшись зі спеціалістами нашого центру по відповідному профілю.

Для цього ми налагодили співпрацю з районними бібліотечними системами. Для отримання безоплатної правової допомоги у режимі он-лайн громадяни можуть скористатися можливостями бібліотек, які мають доступ до Інтернету.

Зокрема, у Володимир-Волинському районі  такий доступ мають чотири бібліотеки, а саме:  с.Зимне, Льотниче, Ласків та Лудин. Це – нова можливість для громадян з віддалених населених пунктів отримати юридичну консультацію або ж відповідь на проблемне питання. Також працівники бібліотеки будуть перенаправляти  громадян до Володимир-Волинського  місцевого центру.

У Горохівському районі зв’язатися з місцевим центром можна через систему “Бібліоміс” у бібліотеках для дорослих міст Горохова, Берестечка та Мар’янівки. Громадяни, які звертаються до управління соціального захисту населення та територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Горохівської районної державної адміністрації також мають змогу дистанційно отримати безкоштовну юридичну консультацію через скайп-зв’язок у кабінеті директора територіального центру.

У Іваничівському та Локачинському районах налагоджено такий зв’язок через центральні районні бібліотеки. Бажаючі отримати правову консультацію у працівників місцевого центру через інтернет, можуть відвідати бібліотеки у зручний час та за допомогою бібліотекарів вийти на зв’язок.

Для більшої зручності громадян звернутися до Володимир-Волинського місцевого центру  з надання БВПД віднині можна в режимі он-лайн (через Skype) за адресою «Володимир-Волинський  МЦ з НБВПД”  з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 години, не виходячи з дому.

Також одним із нововведень центру є можливість громадян направити звернення на     електронну пошту: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.gov.ua.

Контактні телефони центру: (03342) 3-80-11, 3-8016




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця