<

Без чого не повернути посвідчення водія після його позбавлення за керування у стані сп’яніння?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 31.05.2016 / Статті /
Перегляди
259
/ Коментарі відсутні

Порядок повернення посвідчень водія особам, позбавленим права на керування транспортними засобами, закріплений у п. 20 Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 року № 340.

Звертаємо увагу на те, що при позбавленні права на керування транспортними засобами для повернення свого посвідчення Вам слід звертатися до сервісного центру МВС за місцем проживання, де зберігаються вилучені водійські посвідчення. Для прикладу, якщо жителя міста Луцька було притягнуто до адміністративної відповідальності в місті Львові й суд прийняв рішення позбавити його права керування транспортними засобами, то посвідчення водія буде направлено на зберігання до територіального сервісного центру МВС в місто Луцьк.

Також необхідно знати, що в такому випадку для повернення зазначеного посвідчення обов`язковим є складання теоретичного та практичного іспиту. При цьому практичний іспит приймається екзаменаційною комісією на транспортному засобі тієї категорії, який був зазначений у рішенні суду про позбавлення права на керування транспортним засобом.

Зауважимо, якщо особа позбавлена права на керування транспортними засобами за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається лише після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду. Тобто, у цьому разі Вам не обійтись без медичної довідки встановленого зразка, яка була отримана після закінчення строку позбавлення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *