<

Без будь-яких обмежень: в Мінприроди повідомили, коли можна буде жити в Чорнобилі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:13 | 9.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Чорнобильську зону можна буде повернутися жити. За прогнозами Мінприроди, через 50 – 60 років радіоактивність елементів і конструкцій в регіоні значно знизиться.

Люди житимуть у 30-кілометровій зоні відчуження без будь-яких обмежень, але 10-кілометрова зона назавжди залишиться непридатною для життя. Це ствердив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський в інтерв’ю “Фокус”, – передає 24-й канал.

За прогнозами Мінприроди, за 50-60 років радіоактивність елементів і конструкцій значно знизиться, а надзвичайно активні елементи приберуть в геологічне сховище. Зараз потрібно демонтувати нестабільні конструкції всередині нового конфайнменту (укриття – ред.).

“Це потрібно зробити, оскільки, якщо щось впаде і підніметься курява, рівень радіації підвищиться. Неможливо буде зайти в арку у звичайних засобах захисту, доведеться залучити маніпулятори”, – ствердив Абрамовський.

Він зазначив, що через 60 років треба буде вивчати питання про те, як розібрати арку.

“Її можна відкотити назад і повністю демонтувати, щоб розібрати конструкції об’єкту укриття. До цього потрібно буде витягти з 4-го енергоблока всі активні паливні елементи, графіт, що були на даху”, – також додав Абрамовський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер