<

«Батут працює»: Ілон Маск відповів на жарт глави «Роскосмосу» після запуску Crew Dragon

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:05 | 1.06.2020 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Засновник SpaceX Ілон Маск після успішного запуску космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС) згадав жарт глави «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна про батут.

Про це Маск заявив на пресконференції, яку транслювало NASA.

Так, журналіст агентства Reuters запитав директора NASA Джеймса Брайденстайна та Ілона Маска, чи отримали вони вже реакцію Росії на запуск SpaceX.

Брайденстайн заявив, що поки не розмовляв особисто з Дмитром Рогозіним, проте бачив його офіційний коментар з привітаннями NASA і SpaceX.

«Батут працює», — заявив Маск, після чого розсміявся разом з Брайденстайном. Маск додав, що «це внутрішній жарт».

 У 2014 році Дмитро Рогозін, який тоді був віцепрем’єром і опікувався ракетно-космічною галуззю, написав у Twitter, що Росія може відмовитися доставляти американських астронавтів на МКС. 

«Проаналізувавши санкції проти нашого «космопрому», пропоную США доставляти своїх астронавтів на МКС за допомогою батута», — пожартував Рогозін.

У відповідь на це Маск тоді написав, що їм «не знадобиться батут», оскільки SpaceX розробляє для NASA новий космічний корабель.

Напередодні космічний корабель Crew Dragon, який збудувала компанія SpaceX Ілона Маска, успішно вирушив у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида. Вперше в історії астронавти полетіли в космос на кораблі, збудованому приватною компанією.




коментарів: 2
  1. перемога ! але як літали на кацапських, так ще кілька років і будуть літати. як не було шось схожого на радянські РД-180 так і нема…. але то таке…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер