<

Батальйон “Донбас” заступив охороняти україно-білоруський кордон на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:58 | 15.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З січня 2016-го мешканці села Ветли Любешівського району “воюють” за українську землю. Село знаходиться біля українсько-білоруського кордону. Завжди, переконують місцеві мешканці, лінія розмежування між країнами пролягала через Жировський канал.

Згодом вони викопали зі свого боку ще один додатковий канал, щоб осушити ліси і поля. А нині держава Україна дала добро білорусам на виконання демаркаційних і делімітаційних робіт по лінії вже цього додаткового меліоративного каналу. – пише Громадське.Волинь

Сюди відрядили прикордонний загін, який, на думку селян, захищатиме білорусів від гніву ветлівської громади. Ветлівський сільський голова Людмила Павлік каже, що на всі офіційні запити і звернення з проханням пояснити, на якій підставі змінено лінію кордону, отримують відписки. Таким чином, каже жінка, їхня громада втратить від 50 до 100 гектарів землі. А найголовніше – доступ до каналу. На випадок загорання торфовищ, воду для гасіння пожеж з водойми, яку колись самі створили, брати вже не можна. Це загроза зовнішній безпеці нашої держави.

Застосувати свої важелі впливу на вище державне керівництво селяни попросили в народного депутата Семена Семенченка. Увівторок, 14 червня, він прибув у Ветли з ветеранами батальйону “Донбас”. Бійці заступили на чергування на прикордонних територіях, що в урочищі “Баба” і озеро Біле. Нардеп пообіцяв громаді поршувати це питання у вищих владних кабінетах.

“Це проблема не лише села Ветли, це проблема сусідніх районів, проблема Житомирської області, де відбувається демаркація кордону. Будемо піднімати документи, будемо піднімати людей. Я сподіваюся протягом кількох тижнів ми це питання вирішимо”, – каже Семенченко.

0000




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа