<

В українських школах батьків штрафуватимуть за прогули дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:34 | 17.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Батьки школярів будуть сплачувати штраф за прогули дітей. Він сягатиме від 850 до 1700 гривень.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 684, – передає Gazeta.ua.

“За відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов’язаний надати інформацію службі у справах дітей, а ті в разі необхідності – повідомити поліцію”, – йдеться в постанові Кабінету міністрів № 684.

Поважною причиною відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. Один із батьків зобов’язаний повідомити шкільну установу про те, що дитина буде відсутня, і надати письмову заяву.

“Якщо дитина не відвідувала уроки з причини хвороби і зверталася до лікаря, то доказом поважної причини може стати медична довідка. Якщо ж такої немає, то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їхнім наглядом. Якщо ж дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона перебуває, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності”, – йдеться у повідомленні.




коментарів: 4
  1. дивно яким чином деяким педагогам психіатр дозволяє ще пройти комісію, видно діти до таких шизиків не сильно й поспішають вранці щоб настрій на весь день не псувати)

    • якщо псих зі стажем то зарплати на хабар психологу певно таки вистачає , от так і проходять комісію :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок