<

Банкам та обмінним пунктам НБУ надає більше самостійності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 23.06.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Відтепер вони можуть самостійно змінювати курс протягом дня. Окрім того, від українців, що обмінюють іноземні банкноти більше не вимагатимуть ксерокопії паспорта.

Обміняти валюту тепер стане простіше. Національний банк змінив правила роботи банків та обмінних пунктів. Відтепер при купівлі чи продажі валюти від українців не вимагатимуть ксерокопії паспорта. Щоправда йдеться про невеликі суми. Натомість у фінустановах українцям потрібно документ буде лише показати – інформує Україна.beta.

“Вимога повної індетифікації та ксерокопій залишилось лише для операцій пов’язаних із значними сумами, яке перебільшуть 150 тисяч гривень.” – зазначив Сергій Пономаренко, директор департаменту відкритих ринків Нацбанку.

Відтепер на обміні іноземних валют можна навіть заощадити. Для прикладу доларові збереження можна відразу обміняти на євро, минуючи гривню.

“Якщо раніше, для того щоб купити валю другої групи потрібно було продати власну валюту, купити гривні і на них купи вже бажану валюту. То наразі дане обмеження зняте і витрати на цю процедуру тепер вдвічі скоротяться. Тепер можна за валюту купити іншу валюту.” – додав Андрій Шевчишин, фінансовий аналітик

Окрім того НБУ дозволив змінювати курс протягом всього дня. Тож цифри виставлені в обмінниках зранку, до кінця дня можуть значно змінитися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця