<

Бандерштат третього дня: як це було. Фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:04 | 10.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
713
/ коментарі 3

8-го серпня, на третій день 15-го ювілейного фестивалю «Бандерштат» гостей значно побільшало. Відвідувачами фестивалю стали жителі майже з усіх облцентрів України, та навіть окупованих Криму, Донеччини та Луганщини.

Ведучі зазначили, трансляцію фестивалю дивилися у Австрії, Польщі, Білорусі, США, Канаді, Литві, Латвії, Чехії та Італії.

Заключний день на головній сцені відкрив гурт з Нововолинська “Цвях”.

Гості танцювали під луцький гурт “ФлайzZzа”: вони презентували нову пісню “Магніт”.

Вперше за 15 років проведення фестивалю на головній сцені виступав столичний гурт “Mad Heads”.

Ведуча Вікторія Жуковська зазначила, що виконавці є однолітками України, до того ж, найбільше концертів мали саме в Луцьку.

Ексфронтмен гурту “Димна Суміш” Саша Чемеров розповів, що виступає лише втретє сольно. Другого фестивального дня він виконав дві пісні із Андрієм Хливнюком, солістом гурту “Бумбокс”. Тому на третій день для бандерштатівців став повною несподіванкою вихід Хливнюка на сцену до Чемерова, де вони на одну пісню стали дуетом.

Читайте також: Карна, ТНМК, Бумбокс, Один в Каное: як «відривались» відвідувачі під час виступів музикантів на другий день Бандерштату

Під харківських рокерів “Жадан і собаки” “відривалися” не лише в слемі, танцювали навіть маленькі діти зі своїми батьками, особливо під трек “Чотири роки без Кобзона”.

Ведучі наголосили, що “Жадан і собаки” вперше їхали з Харкова до Луцька на “Бандерштат”, аби виступити лише 20 хвилин:

“Саме з того дня вони стали незмінною традицією фестивалю”, – сказала Вікторія Жуковська.

Багатьох прихильників гуртів Тартак, Був’є та Олів’є засмутила новина про припинення музичної діяльності Сашка Положинського. Сталося це в лютому, 2020-го року. Тоді Положинський записав відео, йшовши з судового засідання над Андрієм Антоненком, добровольцем та фронтменом гурту “Riffmaster”, який також виступав на “Бандерштаті”.

Його без жодних доказів звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, разом із Юлією Кузьменко та Яною Дугарь. 30-го квітня Антоненку змінили запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Однак ще тоді Сашко Положинський зазначив, що його рішення піти з гурту «Тартак» не пов’язане зі справою Шеремета.

І нещодавно музикант у соцмережах анонсував нове звучання відомих треків з трьох проектів та виступив із ними на головній сцені. Він також є традиційним гостем “Бандерштату”.

Під час виступу Положинський попросив гостей фестивалю допомогти йому записати привітання з 30-ю річницею Незалежності України для бійців, які несуть службу в Маріуполі. Декілька треків музикант виконав спільно з оркестром Луцького прикордонного загону.

Зі сцени він зізнався, що стало справжньою причиною припинення його діяльності:

Сергію Мартинюку, Колосу дуже подобаються учасники проектів, з якими всі звикли мене бачити, та так, що він хотів їх переманити до себе, у “Фіолет”. Ми домовились, якщо я залишу колектив, то він щороку запрошуватиме мене на Бандерштат”, – пожартував Положинський.

Наприкінці головну сцену запалювали романтичні «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», які уже понад 20 років на сцені.

Лідер гурту Сергій Танчинець побажав бандерштатівцям знайти свою людину, адже це найголовніше в житті:

“Цінуйте один одного, любіть, і головне – слухайте та чуйте”.

Завершили “Бандерштат” дівочий фрік-кабаре «Dakh Daughters», який однозначно став відкриттям для багатьох. Вони понад 15 років успішно гастролюють за кордоном, проте тут, як самі кажуть, не формат, хоча й мали гастролі по Україні.

“Їх називають фріками, проте вони не ображаються – вони цим пишаються”, – казав ведучий М’яч Дредбол.

П’ятеро загримованих дівчат влаштували танці та театралізований перфоманс на сцені. Вони легко мінялися інструментами, а це контрабас, віолончель, маракаси, фортепіано, гітара, акордеон, скрипка, ксилофон та інші. Відвідувачі запам’ятають їх через діалекти української мови у текстах пісень.

Лідерка гурту наприкінці зазначила, що “То було знаменито” і зі словами “Слава Україні!” гурт полишив сцену.

Читайте також:

Яким був «Бандерштат-2021» з висоти пташиного польоту


Говорили про Донбас та оригінали Пікассо на Харківщині: як проходив другий день гутірок на Бандерштаті


Найбільший у світі: на Бандерштаті розгорнули велетенський прапор України


Акустична сцена на «Бандерштаті»: які виконавці виступали біля ватри в перший день фесту


Гутірки першого дня на Бандерштаті-2021: про що йшла мова

Бандерштат 2021: що відбувається в перший день ювілейного фестивалю

Під Луцьком стартував п’ятнадцятий «Бандерштат»




коментарів: 3
  1. Тільки на “Бандерштаті” можна пройнятись ідеями, духом Степана Бандери, Романа Шухевича, визвольним запалом бійців дивізії СС “Галичина”. Молоді хлопці та дівчата, у яких обличчя справжніх патріотів. Дуже хотілось, щоб цей окриленний запал в очах молодих захисників не зник, коли після закінчення цього фестивалю, дівчата щедро допоможуть своїм кавалерам підійти до воєнкоматів, де їх гостинно зустрінуть, щоб хлопці-козарлюги змогли так само окриленно виконати свій почесний обов`язок перед батьківщиною в лавах Збройних Сил України, а краще—на передовій. В добру путь послідовники Героїв Визвольних Змагань, хай вам служба зазвучить як пісні на “Бандерштаті”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер