<

Бабак передбачив, що весна буде затяжною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 2.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Бабак Тимко II передбачив ранню весну цього року.

На біологічній станції Харківського національного університету в с. Гайдари Харківської області бабак Тимко II зробив прогноз. Бабак не побачив на відкритому повітрі своєї тіні, повідомляє Укрінформ.

“За поведінкою бабака цього дня прийнято судити про наближення весни: коли день похмурий, як сьогодні, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору, значить, зима скоро закінчиться і весна буде ранньою. Коли ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто очікувати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимка, весна в цьому році практично розпочалася, однак вона буде затяжною і навіть з легким зниженням температури”, – прокоментував начальник біостанції, доктор біологічних наук професор Віктор Токарський.

День бабака на біостанції ХНУ відзначають з 2004 року, за прикладом Дня бабака в штаті Пенсильванія (США), де живе бабак Філ. Тимко II пророкує погоду з 2012 року. До цього прогнозами займався його попередник Тимко I, якого кілька років тому проводили на заслужену пенсію за віком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок