<

Автошколи Волині не можуть готувати водіїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 2.04.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Жертвами реформи МВС стали майже 3 тисячі автомобільних шкіл в усій країні: з січня 2016 року немає органу, який має видавати сертифікати закладам. Серед тих, хто не може сьогодні продовжувати свою роботу, є й волинські автомобільні школи.

Так, свого часу була прийнята постанова Кабміну, згідно з якою автошколи має акредитовувати Міністерство внутрішніх справ. Але сьогодні з початком реформування МВС цей процес зупинився, – пише ІА Волинські Новини.

Формально колишній Департамент ДАІ МВС України, а нині Головний сервісний центр не проводить акредитацію закладів з підготовки водіїв.

Сервісні центри та їх центральний апарат спочатку пояснювали таку ситуацію неправомірністю власних підписів, адже переважна більшість із них зараз перебувають у статусі виконувічів обов’язків.

Потім мотивували свою бездіяльність підготовкою проектів нормативно-правових актів. Як наслідок – робота майже 3 тисяч автошкіл України паралізована. У такій же ситуації опинилася автошкола волинського спортивно-технічного клубу ТСОУ, пояснює його директор Анатолій Долинський.

«Ми одні з перших на Волині акредитувалися і отримали сертифікат на право підготовки водіїв. Виданий нам сертифікат діяв до 21 січня 2016 року, і ми мали б подавати документи на отримання нового. Але ми уже п’ятий місяць нічого не можемо зробити. Ми були готові проходити акредитацію ще в жовтні. Але весь час чули відмовки: то нам акти обстеження не могли зробити, то зайняті були, то казали: «Ми самі не знаємо що з нами буде». А зараз питають, чого ми раніше не зверталися», – розповідає Анатолій Євгенович.

З його слів, пакет документів вже давно готовий, всі викладачі акредитовані торік, місцева поліція дописує акти обстеження. Але насправді ніхто не знає куди саме подавати документи, яка процедура подачі.

До слова, коли матеріал готувався, уже стало відомо, що з 11 квітня в Києві в сервісному центрі чекають на автошколи, щоб ті подавали документи. Але, зважаючи на те, що новий сертифікат потрібен 3 тисячам автошкіл, а за день в сервісному центрі можуть прийняти не більше 30-40 заяв, то виникають побоювання, що процес отримання сертифікатів може затягнутися на декілька місяців вимушеного простою.

Як записатися в чергу до сервісного центру, яка процедура подання – досі ніхто не знає. А тим часом автошколам потрібно платити податки, оренду, комунальні послуги, зарплату працівникам. Приміром, у волинському спортивно-технічному клубі працює 12 людей, яких уже відправляли у вимушені відпустки, бо немає за що платити зарплату.

Щороку на курсах підготовки водіїв навчається близько 240 людей. А у 2016-му тут не можуть зареєструвати жодної групи. З січня на Волині, каже Анатолій Долинський, 8 з 12 організацій Товариства сприяння оборони України опинилися в такій ситуації. І за кожною з організацій стоять люди, які не мають впевненості в завтрашньому дні.

Зрештою, з 11 квітня автошкола намагатиметься подати документи на отримання нового сертифікату. Та коли автошколи зможуть навчати водіїв – поки невідомо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер