<

Автошколи Волині будуть мати дозвіл навчати водінню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:57 | 4.04.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

До питання про подання матеріалів на державну акредитацію закладів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів!

Інформуємо, що з моменту, коли набудуть чинності усі необхідні нормативно-правові акти для державної акредитації закладів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, матеріали на державну акредитаційну комісію даних закладів Волинської області надаватимуться Головному сервісному центру МВС України кожного понеділка з 14:00 до 17:00 год, – повідомляє прес-служба Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області

Також повідомляємо, що для державної акредитації заклад з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв подає до Головного сервісного центру МВС:

– заяву;

– сертифікат про державну акредитацію (у разі проходження чергової акредитації);

– засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують право закладу на користування транспортними засобами, приміщеннями та земельними ділянками для підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв;

– відомості про склад спеціалістів закладу, копії документів про їх освіту, кваліфікацію, атестацію, а також відомості про матеріально-технічну базу закладу;

– робочі програми і плани з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв;

– маршрути з практичного керування транспортним засобом;

– висновок про матеріально-технічну базу закладу та її відповідність визначеним вимогам, затверджений керівником територіального органу з надання сервісних послуг МВС за місцезнаходженням закладу.

Звертаємо увагу на те, що за результатами аналізу поданих документів акредитаційна комісія приймає в місячний строк з дня їх реєстрації рішення про державну акредитацію закладу або про відмову в його акредитації.

Акредитованому закладові видається сертифікат протягом 10 днів з дня прийняття рішення або вмотивована відмова в акредитації у письмовій формі.

Строк дії сертифіката про державну акредитацію становить п’ять років. У ньому зазначаються, крім інших відомостей, дані про максимальну кількість одночасної підготовки водіїв за категоріями транспортних засобів. Така кількість визначається з урахуванням можливостей матеріально-технічної бази закладу та чисельності його атестованих спеціалістів.

Варто знати, що рішення про відмову в державній акредитації закладу приймається у разі, коли:

  1. стан його матеріально-технічної бази та чисельність спеціалістів не дають змогу виконати робочі програми і плани з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв;
  2. у поданих для державної акредитації документах виявлено недостовірні відомості.

Зауважимо, що рішення про відмову в державній акредитації закладу може бути оскаржено до МВС протягом місяця з дня його прийняття.

Акредитований заклад реєструється протягом 10 робочих днів після отримання сертифіката в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС за місцезнаходженням закладу.

У разі виявлення під час перевірки, що проводиться у встановленому законодавством порядку, порушення вимог до закладу, дія сертифіката про державну акредитацію тимчасово припиняється. Якщо в установлений строк не усунено недоліки, сертифікат анулюється на підставі обґрунтованого рішення акредитаційної комісії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер