<

Автошколи України не можуть готувати нових водіїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 29.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українські автошколи не можуть готувати нових водіїв через законодавчі колізії.

Проблема пов’язана з відсутністю законодавчого врегулювання процесу акредитації автошкіл і видачі бланків їх закінчення після переходу з міліції на поліцію, – повідомляє Автоцентр.

«У зв’язку зі змінами в законодавстві в рамках реформування системи правоохоронних органів автошколи опинилися в ситуації, коли формально колишній Департамент ДАІ МВС України, а нині Головний сервісний центр не проводить акредитацію закладів з підготовки водіїв, їх викладачів та не видає бланки свідоцтв про закінчення автошколи», – йдеться у повідомленні.

Заклади підготовки водіїв мають бути акредитованим для реєстрації і випускати групи курсантів, акредитація повинна бути дійсною. Без наявності чинного сертифіката діяльність неможлива. У той же час, починаючи з жовтня 2015 року, процедура акредитації викладачів і отримання сертифіката про акредитацію, навіть за наявності необхідних документів, припинена.

Сервісні центри та їх центральний апарат спочатку пояснювали таку ситуацію неправомірністю власних підписів, адже переважна більшість із них зараз перебувають у статусі виконуючих обов’язки.

Потім мотивували свою бездіяльність підготовкою проектів нормативно-правових актів.

Наразі майже 3 тис. автошкіл не можуть здійснювати свою діяльність. Асоціація автошкіл звернулася з проханням сприяти невідкладному внесенню технічних змін у наказ МВС і зазначений спільний наказ декількох міністерств шляхом заміни в текстах «підрозділи ДАІ МВС України» на «Головний центр з надання сервісних послуг МВС та територіальні центри по наданню сервісних послуг МВС».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця