<

Австрія дозволила екстрадицію Фірташа до США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 21.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Австрії вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США.

Це рішення суд ухвалив, розглянувши апеляцію австрійської прокуратури на попереднє судове рішення про відмову в екстрадиції Фірташа в США за запитом американської влади, – пише Радіо Свобода.

При цьому суддя зазначив, що остаточне рішення про екстрадицію Фірташа ухвалюватиме федеральний міністр юстиції Австрії.

У першій інстанції віденський суд відхилив запит на екстрадицію, вирішивши, що США не надали достатньо доказів причетності Фірташа до злочину.

У США вимагають видачі Фірташа у справі про хабарі на суму 18,5 мільйона доларів, заплачених за отримання дозволу на видобуток титану в Індії.

Фірташ заперечує висунуті проти нього звинувачення, називаючи їх «абсурдними й безпідставними», а запит США про екстрадицію – «політично мотивованим». Водночас у ФБР США заявили, що це «абсолютно не політична справа».

В Україні поліція розслідує два кримінальні провадження, пов’язані з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній Ostchem і колишніх керівників компанії «Нафтогаз України». У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.

Також у грудні 2015 року Національна поліція України розпочала провадження за фактом звернення Національного банку України про неповернення кредиту рефінансування банку «Надра» в розмірі 5 мільярдів гривень, отриманих під особисту гарантію Дмитра Фірташа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця