<

Авіакатастрофа МАУ в Тегерані: Іран готовий до переговорів з Україною з 20 липня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:08 | 10.07.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В Ірані заявили, що готові розпочати двосторонні переговори з Україною щодо збитого лайнера МАУ з 20-го липня.

Про це йдеться у позиції посольства Ірану в Україні, яку поширило агентство «Інтерфакс-Україна», – інформує Слово і Діло.

«Ісламська Республіка Іран ні не приховує щось, ні не шукає причин, щоб не співпрацювати з Україною. У зв’язку з цим, сьогодні, 8-го липня 2020-го року, іранська сторона заявила через МЗС Ісламської Республіки Іран посольству України в Ісламській Республіці Іран про готовність розпочати двосторонні переговори, починаючи з 20-го липня 2020-го року, і наразі ми очікуємо дату, запропоновану українською стороною», – йдеться в позиції посольства.

Наголошується, що іранська сторона не залишила без відповідей ноти української сторони, і ці відповіді або були надані офіційними нотами, або під час офіційних зустрічей представників іранського керівництва з послом України в Ірані, а також під час зустрічей посла Ірану із представниками українського керівництва.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Іран не готовий прийняти пропозицію України про переговори щодо компенсації за літак авіакомпанії МАУ.

Авіакатастрофа в Тегерані

Нагадаємо, 1-го червня ЗМІ поширили інформацію, що Іран вирішив не відправляти «чорні скриньки» літака МАУ в Україну, бо та «забарилася з відповіддю».

6-го червня МЗС України заявляло – Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань у справі збитого літака МАУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок