<

Сталася аварія в шахті на Львівщині: двоє загиблих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:19 | 29.05.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У ніч на 29 травня 03 год. 04 хв. на шахті “Лісова” ДП “Львіввугілля” у селі Сілець Сокальського району на горизонті 242 м сталося обрушення породи. Загинули двоє гірників.

Про це повідомляють на сторінці “Шахтарі Червонограда” у фейсбук.

За повідомленням, що надійшло з підприємства, на 181 бортовому штреку в районі сполучення з лавою № 181 під час виконання робіт в тупиковій частині стався обвал порід покрівлі, яким було захоплено двох працівників дільниці № 1, – йдеться на сайті Управління Держпраці.

Під завалом опинилося два гірники. Тіло одного загиблого підняли на поверхню. Йому було лише 22 роки. Роботи з вилучення другого шахтаря продовжуються.

Всього в шахті знаходиться 69 гірників (на аварійній ділянці – 21 гірник). Шахта працює в штатному режимі.

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 3 відділення Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міненерговугілля.

Створено спеціальну  комісію  з розслідування цього нещасного випадку.

Особи загиблих встановлені – ними виявились двоє мешканців Сокальського району 1971 та 1997 років народження, – повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

На місці події працювала слідчо-оперативна група.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поліцейські встановлюють обставини події, проводиться досудове розслідування. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер