<

Аваков заєднав: у Києві протестують проти фальсифікацій у справі Шеремета

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:22 | 22.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарів 14

У столиці активісти вийшли на мітинги біля Офісу Президента та на Майдані Незалежності. Активісти вимагають справедливого правосуддя щодо підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета – Андрія Антоненка, Яни Дугарь та Юлії Кузьменко.

Серед учасників акції чимало тих, хто особисто знають підозрюваних і не вірять в їхню провину. Про це в прямому ефірі повідомила кореспондентка 24 каналу, яка перебуває на місці подій.

Акція під Офісом Президента

Мітингувальники під Офісом Президента вимагають, щоб Володимир Зеленський усунув із посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вони підготували відповідну петицію. 

Активісти символічно розірвали фото, на якому Зеленський разом із Аваковим. За їхніми вимогами, президент має доручити відповідним органам розслідувати зловживання владою міністра внутрішніх справ.

Найбільше мітингувальників знаходиться саме під Офісом Президента. Вони наголошують, що докладуть всіх зусиль, аби не були покарані невинні. ​Натомість сам Зеленський відповів, що не може звільнити Авакова, оскільки це не є в його компетенції. 

Акція “Білими нитками”

Друга акція протесту проходить на Майдані Незалежності у формі музичного марафону. Десятки українських музикантів вийшли на підтримку затриманих у вбивстві Павла Шеремета.

“Ми вважаємо, що це або абсолютно замовлена кимось справа, або сфальсифікована”, – прокоментувала організаторка акції Поліна Іванова.  

Назва акції “Білими нитками” є символічною, відзначають організатори, адже йдеться саме про несправедливе затримання волонтерів і добровольців.

Що відомо про загибель Павла Шеремета?

Журналіст Павло Шеремет загинув унаслідок вибуху його авто 20 липня 2016 року в місті Київ. Саме авто належало Олені Притулі – цивільний дружині журналіста та керівниці видання “Українська правда”. На сьогодні слідство відкинуло всі версії скоєння злочину, окрім “вбивства з метою дестабілізації ситуації у країні шляхом ліквідації відомої особи”.

У вбивстві підозрюють подружжя добровольців Владислава та Інни Грищенків, дитячого хірурга, волонтерку Юлію Кузьменко, військового медика Яну Дугарь і музиканта та військовий Андрія Антоненка.




коментарів: 14
  1. Хто б там що не казав, а Аваков то красавчик та щирий національно- свідомий патріот України!

  2. Та це напарники їхні мітингують,полюбом співучасники є,бояться що начнуть здавати,а ниточка може привести до самого головного замовника,тільки тюрма.

    • Ти дурна ,чи що? Може ти сама є тупа крємлєботка? Що на українських патріотів батон крошити ще питаєшся

    • Але анекдот! Божевільна сиділа і 43 рази кнопку натискала, сама собі лайки ставила!

    • “кремлебот” в росії-той ,що пише в підтримку влади
      рф..”кремлебот”в Україні той,чия думка не збігається з тим ,що доносять нам з екранів тв їхні “зацікавлені” власники. тобі не треба нічого писати про путіна чи росію, просто називаєш вбивць-вбивцями а не “героями”..злодія-злодієм а не “найкращим президентом за весь час існування України” і т.д…..короче рука кремля..російський слід..план “шатун”….)))

  3. Зате сьогодні з Гладковського(тобто Свинарчука) зняли електронний браслет стеження та найближчими днями готуються зняти всі звинувачення… Цікаво скільки з 73 відсотків вже прозріло?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця