<

Атаки на Донеччині, обстріли Херсонщини: як минула ніч у регіонах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:04 | 6.01.2023 / Новини / /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

Протягом доби 5 січня та вранці 6 січня російські збройні формування проводили спроби наступу на Донеччині та Луганщині, а також обстрілювали Херсонщину, Харківщину, Дніпропетровщину та інші регіони.

Про це 6-го січня повідомляють обласні військові адміністрації, передає Суспільне.

На Чернігівщині вночі росіяни обстріляли Семенівську громаду Новгород-Сіверського району із мінометів, загалом зафіксовано 6 вибухів. Попередньо — без жертв. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

У Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Дорожнянка, Мала Токмачка, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Малинівка, Щербаки, Чарівне, Приморське, Малі Щербаки, Плавні, Новоандріївка, Білогір’я, Ольгівське, Новоданилівка, Полтавка, Степове, Кам’янське. Надійшло 21 повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів РФ. Дані щодо наслідків уточнюються.

На Харківщині протягом минулої доби під вогнем російської артилерії та мінометів були Куп’янськ, Вовчанськ, Дворічна, Огірцеве, Кислівка та кілька інших прикордонних населених пунктів. У Куп’янську пошкоджено будівлю цивільної промисловості, яка зараз не використовується. У Дворічній Куп’янського району частково зруйновано ліцей, сталася масштабна пожежа, яку гасили протягом 3 годин.

Також у Дворічній поранення отримав чоловік 75 років. Він госпіталізований у стані середньої тяжкості.

На Дніпропетровщині росіяни двічі за ніч поцілили по району з важкої артилерії, вдарили по Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Минулося без жертв.

В регіоні пошкоджено кілька приватних будинків, газогін та електромережа, знищена господарська споруда.

На Луганщині підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах Стельмахівки, Макіївки і Площанки.

На Куп’янському напрямку зафіксовані обстріли у районах Куземівки, Новоселівського та Стельмахівки. На Лиманському напрямку обстрілів РФ зазнали Макіївка, Площанка, Кузьмине та Діброва.

“Триває примусова паспортизація населення на тимчасово окупованих територіях області. Ситуація в області залишається напруженою”, — йдеться у повідомленні.

На Донеччині вночі росіяни обстріляли українські позиції по лінії зіткнення. На ранок активізувались бойові дії поблизу Авдіївки.

“Минулої доби ворог застосовував РСЗВ “Град”, артилерію, танки. Обстріляні: Авдіївка (житловий сектор, ПрАТ “АКХЗ”, садове товариство, автобаза ); с. Веселе (житловий сектор); с. Кам’янка (житловий сектор); с. Красногорівка (житловий сектор); Бахмут (житловий сектор); Курахове (житловий сектор); Часів Яр (житловий сектор); Соледар (житловий сектор)”, — зазначається в дописі.

За добу в області одна людина загинула, троє поранених.

На Миколаївщині зранку 6 січня та пізно ввечері 5 січня РФ завдавала артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

На Херсонщині окупанти продовжують обстрілювати Херсон, минулої доби атакували центральну частину Херсона, влучивши в будинок. Від отриманих поранень на місці загинув 18-річний юнак; обстріляли пожежну частину – будівля зазнала пошкоджень. Люди не постраждали.

У Бериславі під час ворожого обстрілу загинула ціла родина. Снаряд влучив у будинок, де жило подружжя з 12-річним сином.

Також 5 січня зранку росіяни вкрили масованим артилерійським вогнем Чорнобаївку та Комишани. Пошкоджено будинки, автомобілі, сільськогосподарські приміщення, лінії електропередач та газопровід. Через атаку росіян постраждало 4 людини. Вони отримали осколкові поранення середньої тяжкості. Одній пораненій жінці медики надали допомогу на місці, 3 людей госпіталізували до лікарень Херсона.

Загалом за минулу добу у Херсонській області — 6 загиблих та 4 поранених цивільних.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер