<

Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя активно співпрацює з польськими гмінами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:58 | 21.03.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя активно співпрацює з польськими гмінами. Для налагодження міжнародної співпраці волинська делегація на запрошення закордонних колег здійснила офіційний візит до гміни Конськоволя Пулавського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща.

Місцеве самоврядування Прибужжя представили – селищний голова Іванич Федір Войтюк, його заступник – Микола Пасевич, секретар ради Володимир Сарабуна і начальник комунального господарства – Петро Крась. У складі делегації також – виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк.
Ініціатором налагодження міжнародної співпраці є народний депутат Ігор Гузь, тому Асоціація постійно координує цей процес і допомагає у пошуку партнерів для міст чи сіл/селищ.

Учасників волинської делегації ознайомили з роботою соціальних установ, а також сміттєпереробного заводу, що збудували за грантові кошти ЄС.

Після конструктивних перемовин та знайомства із роботою органів місцевого самоврядування була підписана Угода про співпрацю з гміною Конськоволя та Іваничівською селищною радою. Документ підписали війт гміни Станіслав Голембьовські та селищний голова Федір Фойтюк. Мета угоди – обмін досвідом та залучення позабюджетних коштів, пошук інвесторів і грантодавців для реалізації спільних прикордонних проектів.

За словами вуйта гміни Конськоволя, річний бюджет гімни становить 30 мільйонів злотих. Великих промислових об’єктів у них немає, проте славляться агротуризмом. Мають консультаційний центр землеробства, агробізнес у них популярний. Заклади освіти та медицини отримують гранти на розвиток інфраструктури. Камери відеоспостереження мають всі ці установи.

Іваничівський селищний голова Федір Войтюк сподівається, що підписана угода сприятиме розвитку обох прикордонних територій, дозволить разом втілювати проекти, зокрема, залучати польські інвестиції в агробізнес – вирощування декоративних дерев і кущів.

«Кожен громадянин Польщі розуміє, що тільки спільними зусиллями можна розвивати свою країну, тому тут усе вирішує громада, а влада лише реалізовує її ідеї», – розповіла Валентина Степюк, яка супроводжувала делегацію з Іваничівщини, надаючи їй методичні та практичні консультації.

До слова: на сьогодні між Фондом Ігоря Гузя «Прибужжя» підписано дві угоди з польськими партнерами. Також ініційовано підписання 11 листів про наміри співпраці між органами місцевого самоврядування Прибужжя та гмінами Люблінщизни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер