<

Артистів, які виступали в Росії, не допустять до «Євробачення-2020»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:23 | 17.10.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Національна суспільна телерадіокомпанія та телеканал СТБ оголосили про початок національного відбору для участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2020». Його учасником може бути виконавець або колектив, який не виступає на території РФ із 2014-го року, не планує та не анонсує гастролей там під час конкурсу й до фіналу.

Про це повідомляє пресслужба НСТУ.

Прийом анкет розпочинається 16-го жовтня. Музичним продюсером національного відбору залишається Руслан Квінта, креативна продюсерка — Наталя Франчук, ведучий прямих ефірів — Сергій Притула.

“Євробачення — особливий пісенний конкурс, бо він не тільки про музику, це про можливість представити свою країну у світі. Тому для нас, як для Суспільного мовника України, важливо організувати відбір спільно з СТБ таким чином, щоб представником України був не лише талановитий і яскравий артист, а й той, хто цілковито розуміє цю відповідальність, поділяє позицію та цінності українського суспільства й готовий дотримуватися правил конкурсу; той, хто зможе якнайкраще представити нашу країну на міжнародній арені”, — сказав голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.

“СТБ завжди гарантував артистам і глядачам чесний вибір найкращої, найсильнішої пісні, яка зможе гідно представити Україну на міжнародній сцені Євробачення. Збереження іміджу Національного відбору як головної музичної події, про яку говорить уся країна, конкурсу з прозорою системою голосування — саме це ми ставили перед собою за мету чотири роки тому й чітко дотримуємося цього правила сьогодні. Після минулорічного фіналу ми серйозно замислилися над тим, які зміни необхідні для того, щоб наша країна щороку була присутня на Євробаченні. Разом із колегами із Суспільного ми провели ряд зустрічей, аби розробити всі необхідні доповнення до Правил, і цього року плануємо приділити відбору представника України особливу увагу”, — коментує керуюча директорка телеканалу СТБ Людмила Семчук.

Цього року фінансову підтримку переможцю нацвідбору надаватиме “UA: Суспільне мовлення”. Витрати на проведення кастингу та телевізійну частину нацвідбору бере на себе СТБ.

Дати відбору

Відбір складатиметься з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (триватиме до 25-го грудня), телевізійні півфінали (8 та 15 лютого) та фінал, під час якого Україна визначить свого представника на “Євробаченні-2020” (22 лютого).

Кому можна брати участь?

Учасником конкурсу можуть бути як самостійні виконавці, так і колективи з не більше ніж шістьох осіб. Конкурсна пісня має бути оригінальною і тривати не більше ніж три хвилини, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного чи військового характеру.

До участі не допускаються пісні, що вже повністю чи фрагментами публічно виконувалися до 1-го вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню мають належати учаснику.

Цьогорічний відбір відбудеться за оновленими правилами. Відтепер його учасником може бути виконавець або колектив, який не виступає на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує гастролей там під час конкурсу й до фіналу “Євробачення”, а також не в’їжджав на територію анексованого Криму з порушенням законодавства України.

  • Наприкінці серпня Нідерланди визначилися з містом, де приймуть наступне “Євробачення” Нідерланди визначилися з містом, де прийматимуть наступне “Євробачення”. Воно пройде у 2020 році в Роттердамі. Музичний конкурс відбудеться 12, 14 і 16 травня.
  • Ісландія заплатить штраф за провокацію, яку влаштували її представники на пісенному конкурсі “Євробачення” в 2019 році.




коментарів: 4
  1. ті що гастролюють по ‘нєобьятной’ певно не особо то і горять бажанням представляти батьківщину на євробаченні

  2. прально, але мало ! заборонити треба й тим, хто користується газом агресора і гріється від його вугілля ! а також хто їздить на його дізелі !

    • а також тим хто користується мовою агресора , слухає пісні агресора та носить на собі кольори національного прапора агресора

      • прально, Юра, а почати треба як я вже пропонував з операторів АЕС – ці зрадники інструкції на “язіке” читають ! гады !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа