<

Арсеній Яценюк готовий зустрітись із шахтарями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:06 | 6.01.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Не лишу у Нововолинську а й по всім шахтарським регіонам прокотилась хвиля протестів. І, як стверджує голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, вони вже приносять певні результати.

Так, на шахтарські протести відреагував Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк: він готовий зустрітися зі спеціалістами та профспілками вугільної галузі, – повідомляє сайт Конфедерація вільних профспілок України.

«Прем’єр продемонстрував свою готовність, але поки жодної конкретики немає, – зазначив Михайло Волинець. – Тим часом шахтарські страйки й надалі відбуватимуться, а їх припинення залежить лише від конструктивних дій влади. Вкотре звертаю увагу на те, що у енергетичній галузі, зокрема, у вугільній, склалася  надзвичайно загрозлива ситуація. Так, енергоринок заборгував теплоелектростанціям 4 млрд грн., а ті, у свою чергу,  шахтарям – 1 млрд грн. Гірники ж заборгували ТЕС 300 млн грн. У 2015 році не передбачено жодної копійки на виплату зарплат шахтарям, але виділено 1 млрд 200 млн грн. на ліквідацію шахт. Такі дії влади неприпустимі, коли по всій країні відбуваються віялові відключення, коли гірникам не виплачують зарплати. Якщо зустріч з прем’єр-міністром відбудеться, то ми говоритимемо не тільки про нинішню ситуацію на вугільних підприємствах й протести шахтарів. НПГУ наполягатиме на тому, щоб кошти, передбачені на ліквідацію вугільних підприємств, перерозподілили на зарплати гірникам, розвиток та підтримку діяльності шахт».




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця