<

Археологи виявили в Єгипті ще не бачену гробницю стародавнього жерця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:07 | 17.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Група археологів виявила поблизу Каїра поховання жерця епохи фараонів V династії Стародавнього Єгипту. Вік гробниці оцінюється в 4,4 тисячі років.

Стародавнє незаймане поховання виявили археологи поблизу столиці Єгипту Каїра. Про знахідку повідомив у суботу, 15 грудня, міністр у справах пам’яток старовини Єгипту Халед аль-Анані, – передає DW.

Гробницю виявили в історичному районі Саккара, де розташований некрополь священних для стародавніх єгиптян тварин. Експерти оцінюють вік знайденої гробниці в 4,4 тисячі років, наголосив міністр. У ній похований жрець на ім’я Вах-Ті. Очільник відомства також зауважив, що знайдена могила “напрочуд добре збереглася”.

Стіни гробниці прикрашені численними малюнками та статуями, на яких зображений похований тут священнослужитель і члени його родини. Поховання містить 24 великі статуй, які висічені у 18 нішах у скелі, додав міністр.

За останні місяці єгипетські археологи виявили цілу низку стародавніх знахідок. Завдяки ним місцева влада сподівається відродити підупалу через загрозу терактів туристичну галузь, що вважається однією з головних галузей єгипетської економіки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа