<

Apple заплатить 27 мільйонів $ за сповільнення айфонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:04 | 14.02.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Влада Франції розпорядилася стягнути з компанії Apple штраф у розмірі 27 мільйонів доларів – за те, що сповільнювала роботу айфонів і не попереджала про це користувачів.

Факт існування цієї практики компанія визнала у 2017 році. В Apple заявили, що в такий спосіб намагаються продовжити термін роботи смартфонів, – передає ВВС Україна.

Підозри в тому, що Apple уповільнює роботу старих моделей смартфонів, виникали у багатьох користувачів і раніше, проте до 2017 року це було радше їхніми припущенням – сама компанія про факт сповільнення пристроїв тривалий час не попереджала.

Частина користувачів висловлювала побоювання, що сповільнюючи роботу старих телефонів, Apple стимулює їх купувати нові моделі.

Натомість у самій компаній запевняли, що це не так. Там пояснювали, що акумулятори айфонів із часом втрачають свою працездатність, і тому часткове сповільнення роботи пристроїв є необхідним кроком.

“Ми прагнемо забезпечити своїх користувачів найкращими можливостями, у тому числі поліпшити загальну продуктивність і продовжити термін служби пристроїв. Літієві батареї з часом стають занадто слабкими для того, щоб підтримувати активну роботу смартфона на холоді й при слабкому заряді”, – заявляли в Apple.

Французький регулятор дійшов висновку, що Apple мала попередити своїх користувачів про такі кроки, а оскільки тривалий час цього не робила, то має заплатити штраф.

Представники регулятора також повідомили, що Apple погодилася виконати цю вимогу.

Apple досі сповільнює старі айфони?

Так, але тепер – відтоді, як визнала існування цієї практики у 2017 році, – цього не приховує. Йдеться про такі моделі айфонів:

  • iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7 и 7 Plus
  • iPhone 8 и 8 Plus з операційною системою iOS 12.1 або більш пізніми версіями
  • iPhone X з iOS 12.1 або більш пізніми версіями

Функція часткового сповільнення вмикається лише тоді, коли акумулятор пристрою починає “зношуватися”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок