<

Apple позбавили монопольного права на платежі за додатки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:04 | 12.09.2021 / Новини / /
Перегляди
141
/ Коментарі відсутні

Apple Inc згідно судового припису за позовом компанії Epic Games Inc., повинна дозволити розробникам мобільних додатків перенаправляти користувачів на альтернативні ресурси для оплати послуг в App Store. 

На даний момент стягується 30% -ва комісія з кожної покупки, пише The Wall Street Journal, – передає Економічна правда.

Суддя Івонн Гонсалес Роджерс прийшла до висновку, що подібна практика Apple є неконкурентною і завдає шкоди користувачам, позбавляючи їх можливості платити за послуги нижчу ціну, і заборонила Apple цю практику. Однакоа суд не став називати Apple монополістом. 

Epic Games звинуватила Apple в тому, що компанія незаконно користується своїм монопольним становищем і обмежує конкуренцію. Вона розраховувала змусити Apple через суд скасувати комісію. 

Суддя, однак, не стала робити цього, хоча і заявила, що Apple не обґрунтувала в достатній мірі введення такої комісії на покупку. 

“Твердження, що комісія є платою розробників за використання платформи Apple, її інтелектуальної власності, а також за доступ до клієнтської бази компанії, виправдовує саму комісію, але не її розмір”, – зазначила суддя. 

В Apple назвали рішення суду” виправданням “. “

Суд підтвердив те, що ми знали весь цей час: робота App Store не йде врозріз з антимонопольним законодавством. Як визнав суд – успіх не є незаконним”, – йдеться в прес-релізі Apple. 

Проте, рішення суду обмежить Apple важливе джерело виручки, відзначають аналітики. Акції компанії подешевшали на 3,5% після рішення суду, що скоротило її капіталізацію майже на 85 млрд дол. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер