<

Апеляційний суд у справі солдата 51-ї ОМБ Павла Середюка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:05 | 18.11.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

18 листопада Апеляційний суд у Луцьку скасував вирок Володимир-Волинського міського суду щодо  солдата 51-ї ОМБ мешканця Ратнівського району Павла Середюка.  Тоді його засудили через, ніби-то,  непокору і відмову відбути з військової частини на полігон Широкий Лан на Миколаївщині – інформує про це Громадське.Волинь 

Павло Середюк був призваний під час другої хвилі часткової мобілізації. За словами обвинувачуваного, повідомлення з вимогою з’явитися у військоммат він отримав серед ночі. О 6-й ранку прибув за адресою. Був мобілізований без належного медичного огляду і без врахування сімейних обставин відбув у військову частину. Чоловік є піклувальником батьків-інвалідів. Окрім того, на момент проведення мобілізації він виховував двох дітей і чекав на поповнення у сім’ї. Усі ці події обернулись трагедією для Середюків. Дружина Павла втратила дитину.

18 червня під час шикування на плацу військової частини тимчасово виконувач обов’язків командира майор Андрій Якімков озвучив усний наказ, згідно з яким військовослужбовці повинні були відбувати на полігон Широкий Лан. У списку прізвищ був і Павло Середюк. Він, як і десяток інших хлопців, відмовився покидати військову частину через складні сумейні обставини.  Окрім цього, на той момент Середюк чекав рішення комісії в Дніпропетровську про звільнення від військової служби, яке повинно було надійти протягом трьох днів, але не надійшло і досьогодні.

«Ця справа стосується не конкретно Середюка, – каже адвокат Василь Нагорний, – це проблема «дикої» мобілізації, яка відбулася на Волині».

Прокурор Сергій Пушкарчук наполягав на відхиленні апеляції. Адже на момент видачі наказу Середюк не був звільнений від мобілізації.

Оскільки ні обвинувачення, ні захист не клопотали про повторне дослідження і довивчення доказів, то і остаточно вирішити цю справу в Апеляційному суді неможливо. Відтак, повідомила головуюча на засіданні Лідія Хлапук, суд прийняв рішення частково задовільнити апеляцію. Рішення суду першої інстанції скасували. Справу направили на новий судовий розгляд до Володимир-Волинського міського суду тільки з іншим складом суддів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа