<

Англійська мова може стати обов’язковим предметом для вступу до будь-якого університету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:35 | 16.07.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарів 6

У Міністерстві освіти України пропонують до 2023 року зробити англійську мову на рівні B1 обов’язковою умовою вступу на будь-яку спеціальність в ВНЗ країни.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

Зазначається, що через стандарти вищої школи буде прописана вимога, обов’язково студент бакалаврату, незалежно від спеціальності, повинен засвоїти іноземну мову на рівні В1 +, якщо він хоче отримати диплом. Для старших рівнів – магістри і доктори філософії з академічним компонентом – обов’язковим буде рівень В2, – передає Прямий.

“Справа в тому, що всі дослідження демонструють, що економічний розвиток країн дуже залежить від знання громадянами англійської мови. В цьому сучасному глобальному світі, який пов‘язується економічними стосунками, науковими стосунками в різних сферах, які говорять між собою англійською мовою в різних країнах. Зростає важливість знання англійської мови всіма фахівцями. І сьогодні, коли ми дивимось на Україну, то з не англомовних країн Європи, яких є 32, ми за рівнем знання англійської мови перебуваємо на 28 місці з 32. І це свідчить про те, що ми дуже втрачаємо свій потенціал через те, що наші фахівці не знають англійської мови. Тому ми затвердили в Міністерстві освіти і науки разом із нашими партнерами, нам допомагала Британська Рада в Україні, допомагали представники закладів вищої освіти, громадські організації, Концепцію розвитку англійської мови в університетах”,- відзначила Лілія Гриневич.

Для цього концепція передбачає, що до 2023 року рівень володіння англійською на рівні В1 буде обов’язковим під час вступу на бакалавра.

Відтак проходження обов’язкового “скринінгового” тесту з англійської мови всіма абітурієнтами (наприклад, ЗНО або стандартизовані іноземні тести) з метою встановлення рівня володіння мовою.

У міністерстві уточнили: якщо абітурієнт знає англійську на рівні нижче В1, це не позбавляє його права брати участь в конкурсі на вступ до вишу  в звичайному режимі, але такі абітурієнти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) мають пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.




коментарів: 6
  1. Потихеньку 52-гим штатом стаємо.
    Хазяї хочуть, шоб коли вони прийдуть, наше населення у широкому обсязі їх розуміло.
    Шкода!

  2. Чесно кажучи я б краще іспанську вчив в школі замість обов’язкової алгебри в 10-11 класі. Інтеграли і графік побудови обернених функцій в Іспанії мені б ніколи не пригодились

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер