<

Amnesty International для звіту про ЗСУ збирала інформацію у в’язницях окупантів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:20 | 9.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
145
/ Коментарі відсутні

Правозахисна організація Amnesty International використовувала для підготовки скандального звіту про ЗСУ свідчення людей, які перебували у фільтраційних таборах та в’язницях на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, створений при Мінкультури, зазначаючи, що показання, на їхню думку, відібрано під очевидним тиском.

За даними Центру, до процесу збирання свідчень були залучені незалежні журналісти та волонтери на території Миколаївської, Харківської, Донецької та Луганської областей.

Водночас більшість матеріалів для звіту отримано під час опитування осіб, які евакуйовані на тимчасово непідконтрольні території України: територію Донецької та Луганської областей або Криму, повідомляє Центр.

Зокрема, за його інформацією, матеріал збирався на території фільтраційних таборів і в’язниць, опитування проводилося серед «охочих» надати таку інформацію.

«Така інформація, зібрана на території таборів, не повинна взагалі використовуватися під час складання звіту. Оскільки такі інтерв’ю були відібрані під очевидним тиском з боку силових охоронних органів РФ (адміністрації закладів), який здійснювався на постійній основі», – йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що іноді подібне «правильне» інтерв’ю було єдиним шансом пройти фільтрацію та виїхати за межі окупованих територій.

«Крім того, зібрані журналістами та найманими волонтерами матеріали проходили перевірку адміністрацією установ, а також, в окремих випадках, співробітниками ФСБ РФ», – йдеться в повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця