<

Американці відвідують бібліотеки частіше за кінотеатри та концерти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:31 | 26.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відвідування бібліотек, як і раніше, залишається найпопулярнішим способом проведення дозвілля серед жителів США — більше, ніж похід у кіно, на концерт чи в театр.

Про це свідчать результати опитування соціологічної компанії Gallup, повідомляє Громадське.

Так, у середньому американці навідуються до бібліотеки 10,5 разів на рік — це майже в два рази частіше, ніж у кіно, яке в опитуванні стало другим за популярністю видом дозвілля (жителі США ходять у кінотеатри в середньому 5,3 рази на рік).

Також, відповідно до опитування, частіше до бібліотек ходили жінки, люди з нижчим за середній рівнем доходу та молодь (18-29 років). При цьому найбільш активно своє дозвілля проводять люди віком 30-49 років — вони загалом найчастіше відвідують різні заходи.

Серед інших популярних видів відпочинку американців — відвідування спортивного матчу (4,7 разів на рік), музичної або театральної вистави (3,8 разів на рік), національного або історичного парку (3,7), музею (2,5), казино (2,5), парку розваг (1,5) і зоопарку (0,9).

Зазначається, що результати опитування майже не відрізняються від даних, отриманих в 2001 році, хіба що американці стали трохи рідше ходити в кіно і трохи частіше — до музеїв, театрів та національних парків.

«Попри поширення в останні два десятки років цифрових технологій — зокрема електронних книг, подкастів, стримінґових сервісів та комп’ютерних ігор — бібліотеки залишаються місцем, яке американці в середньому відвідують щомісяця», — підсумовують автори опитування.

Опитування було проведено Gallup із 2 по 15 грудня 2019 року. Випадкова вибірка склала 1025 дорослих віком від 18 років у всіх 50 штатах США та округу Колумбія. Похибка вимірювання складає 4% для довірчої ймовірності 95%.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер