<

Американець, якому пересадили серце свині, отримав 10 років в’язниці за напад з ножем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 17.01.2022 / Новини / /
Перегляди
772
/ Коментарі відсутні

57-річний американець Девід Беннет, якому вперше у світі пересадили серце генетично модифікованої свині, у 1988 році сім разів вдарив ножем чоловіка, після чого той залишився паралізованим на все життя.

Сестра пораненого Леслі Шумахер Дауні розповіла, що її брат Едвард Шумахер помер у 2007 році після того, як майже два десятиліття боровся з наслідками ножового нападу, пише Суспільне.

За її словами, інцидент трапився у квітні 1988 року, коли Беннет побачив свою дружину на колінах у Шумахера, якому на той час було 22 роки. У пориві ревнощів Беннет кілька разів ударив чоловіка ножем у спину.

Після цього американця визнали винним у побоях і носінні прихованої зброї та засудили до 10 років ув’язнення. А Шумахер у результаті поранень був прикутий до інвалідного візка, у 2005 році у нього стався інсульт, а через два роки він помер.

«Мій брат страждав 19 років, і в результаті страждала вся моя родина», – сказала Дауні.

Вона повідомила, що про пересадку свинячого серця Беннету вона дізналася від доньки, і це її розлютило. Жінка вважає, що цей пацієнт не заслужив такої новаторської операції.

«Вони зображують Беннетта як героя та піонера, але він не такий. Я думаю, що лікарі, які робили операцію, повинні отримати всю похвалу за те, що вони зробили, а не містер Беннетт», – вважає сестра Шумахера.

Водночас лікарі Беннета заявили, що минулі злочини й судимість не позбавляють пацієнта права на такі операції.

«Це урочистий обов’язок будь-якої лікарні чи організації охорони здоров’я надавати рятівну допомогу кожному пацієнту, який входить через їхні двері, виходячи з його медичних потреб.

Будь-який інший стандарт надання медичної допомоги створив би небезпечний прецедент і порушив би етичні та моральні цінності, які лежать в основі зобов’язань лікарів та осіб, які доглядають за ними, перед усіма пацієнтами», – заявили в Медичному центрі Університету Мериленду.

Американські хірурги здійснили першу у світі експериментальну операцію, під час якої пацієнту пересадили генетично модифіковане серце свині. Лікарі кажуть, що це єдиний шанс Девіда Беннета на виживання – без пересадки на нього чекала б неминуча смерть.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер