<

Активісти спростовують інформацію про затримання вантажу на пункті пропуску “Ягодин”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 28.05.2015 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Дуже прикро, що хтось хоче облити брудом усіх людей, хто допомагає пришвидшувати нашу перемогу над спільним ворогом.

“Я розумію, які є “тьорки” між Правим сектором і СБУ. Але у цьому повідомленні у деяких пунктах є відверта брехня. Вантаж заіжджав (не вперше) у рамках співпраці небайдужих мешканців Латвії і волинського активіста Ruslan Telipskyi. Маршрутом і розподілом займався Руслан. І з узгодженням дій із друзями з Латвії.Через два дні волинська “Альфа” вирушала на схід (до речі, вже здійснила подвиг). І у хлопців була недокомплектація у медичному плані. Я думаю, Руслан прокоментує, як усе було хронологічно, і що було виключно усе у вигляді прохання. Розумію, що комусь вигідно когось між собою посварити. Політика, мля… Ми ж у свою чергу, як допомагали як бійцям ДУКу так і СБУ, так і будемо допомагати.”, – прокоментував ситуацію волонтер Костянтин Зінкевич

“А до мас-медіа прохання: “фільтруйте”, будь ласка. Тим більше, що у Руслана на ФБ і в групі Меценати для солдата є усі звіти, в тому числі про цю поїздку. Тримаймось разом. І дай Боже нам усім здорового глузду, щоб політиканам не вдалось посварити нормальних і чесних людей”, – додав Костянтин.

Відповідальним за гуманітарний вантаж від наших латвійських друзів, що збирає допомогу у Латвії та Швеції вже не вперше являється моя громадська організація, яку я навіть жодного разу не афішував! Бо не займаюсь самопіаром. Ми отримували вантаж і завжди дякували за співпрацю усім працівникам митниці та друзям-волонтерам, котрі були причетні у сприянні а пришвидшені перетину кордону. При першій можливості завжди звітували за пророблену роботу. Робили це завжди відкрито та публічно і запрошували медійників. Пепоредній вантаж ми успішно відправляли у прифронтові шпиталі в Курахово, Маріуполь (двічі), Світлодарськ та Артемівськ, – написав у редакцію інтернет видання БУГ Руслан Теліпський, волонтер, координатор громадського руху “Меценати для солдата”, голова волинської обласної громадської організації “Так Треба”

Кожен може знайти наші звіти і фотофіксації на нашій волонтерській сторінці у фейсбці у групі «Меценати для солдата». І цього прикрого разу отримували гуманітарний вантаж теж ми. Ми мали передати його у Київ з подальшим транспортуванням до міста Щастя. Кінцевою передачею займався Вадим Єрмілов з Правого Сектора – Оболонь.

Довідавшись інформацію про те, що наші волинські бійці невдовзі виступають на ротацію у зону АТО поблизу Волновахи вирішив на свій розсуд посприяти і нашим волинським бійцям – вони отримали медичні речі (бинти, шприци, скальпелі, бандажі тощо), щоб доформувати свої індивідуальні аптечки. І в той же день сповістив про це у нашій групі.

Водій дійсно затримався на кордоні – але не на 13, а лише на 3 години і то – лише через мою неуважність. Доки я не виконав усіх формальностей на кордоні звісно ми не могли проїхати митницю.

Від свого імені прошу пробачення за непорозуміння у працівників СБУ, що безпідставно були звинувачені у наклепі. Запевнюю, що і надалі буду допомагати усім збройним формуванням та добровольчим батальйонам, але обиратиму наступного разу більш ретельніше партнерів і колег для реалізації гуманітарної допомоги.

Вимагаю назвати ім’я та прізвище цього “горе-писаки”, що розмістив свої звинувачення «з достовірних джерел» у своїй статті під назвою «Прикордонники і СБУ затримали машину з гуманітарною допомогою для Правого сектора» на сайті https://sectorpravdy.com, аби він спростував і вибачився за цю неправду.

Слава Україні!

Нагадаємо, з ранку у ЗМІ з’явилася новина, що на пункті пропуску “Ягодин” намагалися затримати гуманітарний вантаж для бійців “Правого сектору”?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця