<

Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів обов’язково нараховується і сплачується при реалізації пива

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:30 | 9.02.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінник тютюну є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сплата цього податку – обов’язкова незалежно від форми розрахунків. Отож,  представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв і тютюнових виробів кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, з 1 січня 2015 року зобов’язані враховувати цю законодавчу норму, – наголошують в ГУ ДФС Волині.

Базою оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів – це вартість (з ПДВ) реалізованих через роздрібну торговельну мережу  підакцизних товарів, а дата виникнення податкових зобов’язань – це дата здійснення розрахункової операції.

Платники цього нового акцизного податку підлягають обов’язковій реєстрації в органах ДФС за місцезнаходженням пункту реалізації.

Тому не пізніше 20 лютого 2015 року суб’єкти підприємництва, які здійснюють роздрібну реалізацію підакцизних товарів споживам зобов’язані подати декларацію з акцизного податку до податкової інспекції, на території обслуговування якої здійснюється такий продаж.

Подання декларації з акцизного податку – підстава для автоматичної реєстрації платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Звертаємо увагу: форма декларації акцизного податку, а також порядок її заповнення і подання затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015р. №14.

Нагадаємо, що 28 грудня 2014 року Верховна Рада України ухвалила  ЗУ №71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким запроваджується новий місцевий податок – акцизний податок з реалізації підакцизних товарів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок