<

Акапельна версія українського «Щедрика» набрала понад 150 мільйонів переглядів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:28 | 5.01.2020 / Новини / /
Перегляди
42
/ 1 коментар

Pentatonix — американська акапельна група, яка з’явилася в 2011 році в Арлінгтоні, штат Техас. Вона інтерпретувала український «Щедрик» та набрала 154 000 000 переглядів на ютубі.

Про це інформує UkrainianPeople.

Гурт складається з чотирьох вокалістів, це: Скот Хоуінг, Мітч Грассі, Кірстін Мальдонадо і бітбоксер Кевін Олушола.

Протягом ста років весь світ насолоджується знаменитою українською піснею “Щедрик”, написану українським композитором Миколою Леонтовичем в 1916 році.

Вперше “Щедрик” виконав хор Київського університету в тому ж 1916 році. А вже в жовтні 1921 року відбулася прем’єра Щедрика в США. Виконання пісні на концерті в нью-йоркському Карнегі-Холі стало точкою відліку нової історії відомої мелодії.

В Америці “Щедрик” швидко набирав масову популярність. У 1936 році американський композитор і диригент українського походження Петро Вільховський написав англійський текст пісні, назвавши його “Carol of the Bells”. З того часу щедрівка перетворилася в різдвяний хіт, який музиканти з усього світу невпинно інтерпретують.




один коментар
  1. цікаве відео на тему Леонтовича і нашої влади “Как мы хотели потратить в Украине 10 миллионов”…..є над чим подумати)))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок