<

Агітація, підкуп виборців, замінування: зареєстрували понад 800 повідомлень про порушення на виборах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 21.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Станом на  13-ту годину 21 липня до підрозділів поліції надійшло 838 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Здебільшого, ці повідомлення пов’язані з незаконною агітацією та перешкоджанням здійсненню виборчого права. Відтак слідчими підрозділами розпочато 10 кримінальних проваджень.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

За його словами, станом на  13-ту  годину до підрозділів поліції надійшло 838 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Наразі по кожному факту проводиться перевірка.

Найбільше таких повідомлень зареєстровано в Донецькій (128) та Дніпропетровській  (108) областях, а також в місті Києві (59).

Здебільшого, ці повідомлення пов’язані з незаконною агітацією (214 фактів), перешкоджанням здійсненню виборчого права (35) та підкупом виборців (20 фактів).

З цього числа інформація за 10 фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, 5 кримінальних проваджень розпочаті за ст.158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня), два кримінальні провадження – за ст.160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

Ще по одному кримінальному провадженню розпочато за ст.158 (Фальсифікація виборчих документів).

«Є чотири повідомлення про неправдиве замінування в Одеській, Херсонській та Донецькій областях. На місці працюють вибухотехнічні підрозділи Нацполіції. Інформація щодо замінування не підтверджується», – сказав Олександр Фацевич. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер